Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
rvsia
13:19 | 16/07/2023

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα και ο ρωσικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα αναχαίτισαν 8 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της πόλης.

"Κανένας στόχος, ούτε στην πόλη ούτε στην θαλάσσια περιοχή υπέστη ζημιές", διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Διαβάστε επίσης

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη θάλασσα, πέντε αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιφανείας νερού καταστράφηκαν μακριά από την ακτή, πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης και δύο περιοχές της πόλης, είχε δηλώσει ο ίδιος νωρίτερα.

Προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει προβεί σε σχολιασμό σχετικά με την ρωσική ανακοίνωση για επίθεση στην χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.

Η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ή σε υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη στην Ουκρανία, αλλά τους τελευταίους μήνες δηλώνει ότι η καταστροφή στρατιωτικών υποδομών της Ρωσίας βοηθά την αντεπίθεση του Κιέβου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis