Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:44 | 12/03/2024

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Ντονέτσκ η οποία βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχό της, την επομένη μιας ανακοίνωσης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που είπε ότι η Ουκρανία "σταμάτησε" τη ρωσική προώθηση.

"Στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, οι μονάδες των νότιων δυνάμεων απελευθέρωσαν το χωριό Νεβέλσκε και εξασφάλισαν πιο ευνοϊκές γραμμές και θέσεις", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή αναφορά του.

Διαβάστε επίσης

Το κανάλι DeepState του Telegram, που πρόσκειται στον ουκρανικό στρατό και το οποίο ακολουθούν πάνω από 680.000 άνθρωποι, είχε μεταδώσει χθες, Δευτέρα, το βράδυ πως "ο εχθρός προωθήθηκε κοντά στο Νεβέλσκε".

Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος εδώ και μερικές εβδομάδες στην ανατολική Ουκρανία, τάση που επιταχύνθηκε με την πτώση της πόλης-φρούριο Αβντιίβκα, την οποία κατέλαβε η Μόσχα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση της κατάληψης του χωριού έγινε την επομένη μιας συνέντευξης στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία είπε πως "η προώθηση της Ρωσίας έχει ανακοπεί" στα ανατολικά και πως η κατάσταση είναι τώρα "πολύ καλύτερη" στο μέτωπο σε σχέση με πριν από τρεις μήνες.

Η Ουκρανία δεσμεύθηκε για την κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων προκειμένου να σταματήσει τη ρωσική προώθηση, όμως έχουν διατυπωθεί επικρίσεις για την αδυναμία τους, ακόμη και την απουσία τους σε ορισμένες ζώνες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis