Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:31 | 15/12/2023

Του ΠΑΚΟΥ Δημοσθένη, Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με τις διμοιρίες της Υ.Α.Τ. και  τα όσα έχουν διακινηθεί επιθυμώ να  κάνω ορισμένες διευκρινίσεις ώστε να εκθέσω τα γεγονότα στην πραγματικής τους διάσταση. Όσοι μιλούν για άρνηση εκτέλεσης εντολής από πλευράς των αστυνομικών μάλλον δεν γνωρίζουν ούτε το φρόνιμα ούτε τη δομή των ΜΑΤ, μίας υπηρεσίας που κράτησε όρθια τη δημοκρατία με αίμα και αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της οργανωμένης πολιτείας.

Διαβάστε επίσης

Ότι έγινε χθες ήταν μια αυθόρμητη συμβολική και όχι οργανωμένη ενέργεια των διμοιριών, οι οποίες παρέμειναν για λίγο στον κόμβο  Αμπελοκήπων, πλησίον του γηπέδου του Παναθηναϊκού και εν συνεχεία εκτέλεσαν τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. και έλαβαν τις θέσεις τους για τη διεξαγωγή του αγώνα. Γιατί λοιπόν έγινε αυτή η κίνηση; ξεκάθαρα για συμπαράσταση στον τραυματία συνάδελφο μας Γιώργο, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε την ψυχολογία των υπηρετούντων στα ΜΑΤ  και πως όλοι μηδενός εξαιρουμένου σκέφτονται πως από τύχη και μόνο δεν έχουν βρεθεί και αυτοί στην ίδια θέση.

Συνεπώς άρνηση εντολής δεν υφίσταται και τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να παραμείνουν στα πραγματικά ζητήματα που είναι η καταπολέμηση των οργανωμένων στρατών των γηπέδων, οι τραυματισμοί των αστυνομικών και ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Υ.Γ.1: Όσα μεταφέρω είναι μετά από συνομιλία με τους συναδέλφους της Υ.Α.Τ.

Υ.Γ.2: Όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε κάτω από ποιες συνθήκες αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούν και επιχειρούν.

Υ.Γ.3: Το μόνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η υγεία του Γιώργου.

 

ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης

Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis