Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Leopard 2
18:14 | 20/01/2023

Η Πολωνία μπορεί να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία ακόμη κι αν δεν εγκρίνει την επανεξαγωγή τους η Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Πάβελ Γιαμπλόνσκι.

Η Βαρσοβία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ ασκούν πιέσεις στη Γερμανία να εγκρίνει την αποστολή αυτών των αρμάτων μάχης γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία. Το θέμα προβλέπεται ότι θα κυριαρχήσει στη διάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην αμερικανική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας οι χώρες που στηρίζουν στρατιωτικά το Κίεβο.

Διαβάστε επίσης

«Δεν αποκλείω να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε ένα τέτοιο βήμα», επεσήμανε ο Γιαμπλόνκσι μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να σταλούν Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να πείσουμε τη Γερμανία όχι μόνο να συμφωνήσει στην αποστολή αυτών των αρμάτων μάχης από την Πολωνία ή άλλες χώρες, αλλά να το πράξει και η ίδια», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι αν υπάρχει σθεναρή αντίθεση, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμη και μη τυπικές ενέργειες (...) αλλά ας μην προτρέχουμε», κατέληξε ο Πολωνός υπουργός.

Οι δηλώσεις του ήρθαν να προστεθούν στα σχόλια του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι την Τετάρτη, όταν υπονόησε ότι η Βαρσοβία ενδέχεται να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συνασπισμού, αν η Γερμανία δεν δώσει την έγκρισή της.

Και ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, ο Αρβίντας Ανουσάουσκας, επεσήμανε χθες Πέμπτη ότι κάποιες χώρες θα ανακοινώσουν την αποστολή αυτών των αρμάτων μάχης στη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης στο Ράμσταϊν.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis