Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:29 | 08/11/2023

Μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Τσιάνος Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Θεσσαλίας – Φθιώτιδας – Β. Σποράδων Ραγάζος Φίλιππος, παραβρέθηκαν στο επίσημο μέρος των εργασιών του 33ου Τακτικού Συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε στις 6/11/23 στα Καμένα Βούρλα.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Τομεάρχης ΠτΠ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υπ. ΠτΠ κ. Μάνος Λογοθέτης, η Τομεάρχης ΠτΠ ΝΔ κα. Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Γρηγόριος Γραβάνης, ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριος Ρώτας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και ενώσεων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στον χαιρετισμό του ανέφερε:

Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα, που δίνει καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός. Το ερώτημα είναι η πολιτεία πότε θα το αναγνωρίσει με έργα και όχι στα λόγια. Λιμενικοί και Αστυνομικοί έχουμε πολλές κοινές διεκδικήσεις και γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει και κοινή δράση.

Πολλά αιτήματα κατορθώσαμε να επιτευχθούν μέσα από σκληρό και μεθοδικό αγώνα.  Αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, όταν εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δίναμε μάχες σε πολλαπλά πεδία η κυβέρνηση προώθησε προς ψήφιση νομοσχέδιο με αλλαγές στο μισθολόγιό μας.

Αναφέρομαι στις αναπροσαρμογές βασικού μισθού και επιδομάτων, που θα εφαρμοστούν από 1/1/24 και οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι 1 ½ € την ημέρα! Θεωρούμε ότι αυτές οι αναπροσαρμογές μας ικανοποιούν; Σε καμία περίπτωση!

Παραμένουν λοιπόν στο ακέραιο οι απαιτήσεις μας για ένα ειδικό μισθολόγιο, που θα αποκαθιστά προηγούμενες περικοπές και θα συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, επαναφέροντας δώρα και επίδομα αδείας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην εποχή μας το συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να καλύψει ένα τεράστιο κενό και θεωρώ ότι μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Βασική προϋπόθεση η ενότητα, η συμπόρευση και η συνεργασία.

Από την πλευρά των Λιμενικών θέλω να ξέρετε ότι έχετε έναν σύμμαχο στην προσπάθεια επίτευξης των δίκαιων διεκδικήσεών σας.

Σας εύχομαι καλά και εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρετούντων σε αυτή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis