Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΚΑΜ
08:35 | 16/02/2024

Η μοναδική γυναίκα που υπηρετεί στην ΕΚΑΜ μίλησε για την εμπειρία στη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και για τον πατέρα της: Τον μοναδικό νεκρό της ΕΚΑΜ από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα.

Η «Αυτοψία» μπήκε στα άδυτα της ΕΚΑΜ και παρουσίασε την εκπαίδευση της πιο επίλεκτης ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκπομπή του Alpha που προβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης, μίλησαν οι άνθρωποι πίσω από τις κουκούλες και τα αλεξίσφαιρα. Αλλά μίλησε και μια γυναίκα. Η μοναδική ΕΚΑΜίτισα.

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

 

Και δεν είναι μια απλή ΕΚΑΜίτισα. Είναι μια γυναίκα με βαριά ιστορία. Ο πατέρα της, Βασίλης Λάππας, είναι το μοναδικό θύμα της ΕΚΑΜ από την ημέρα της ίδρυσης της. Έπεσε νεκρός από πυροβολισμό σε μια επιχείρηση σύλληψης κακοποιού. Τότε η Ισιδώρα ήταν παιδάκι. Σήμερα είναι μια παντρεμένη γυναίκα, με παιδιά. Παραμένει, όμως, το «παιδάκι» της μονάδας.

«Το έχω συνηθίσει να είμαι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε τόσους άνδρες. Έχω 17 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία. Στην ΕΚΑΜ είμαι από το 2017. Είναι και δύσκολο (σσ: να είσαι σε μια τέτοια υπηρεσία), είναι και εύκολο. Εύκολο επειδή είμαι αστυνομικός τόσα χρόνια αλλά και δύσκολο γιατί πρέπει να έρχομαι στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο μπαμπάς μου. Είναι δύσκολο συναισθηματικά, δηλαδή», είπε η Ισιδώρα Λάππα στον Αντώνη Σρόιτερ και πρόσθεσε:

«Ήμουν 9 ετών όταν σκοτώθηκε ο μπαμπάς μου. Το έζησα όλο αυτό με πολύ πόνο, ο οποίος πόνος δεν έχει φύγει ποτέ ακόμα και σήμερα. Μπορεί να ήρθα στην υπηρεσία αυτή αλλά επειδή κάθε ημέρα έρχομαι εδώ και κάθε ημέρα αντικρίζω το μνημείο που έφτιαξαν για τον μπαμπά μου... Πονάει. Κάθε ημέρα τα σκέφτομαι. Κάθε ημέρα περνάω μπροστά από το μνημείο του. Λέμε ''καλημέρα'' και πηγαίνω στο γραφείο μου. Ο πατέρας μου έφυγε για μια αποστολή και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Πολύ οδυνηρό για την ψυχή ενός μικρού παιδιού αλλά και για όλη την οικογένεια. Όταν φεύγει ένας πατέρας από την οικογένεια είναι μεγάλος πόνος και μεγάλη θλίψη».

Oταν ο Αντώνης Σρόιτερ τη ρώτησε πως το κατάλαβε ότι είχε χαθεί ο πατέρας της, η Ισιδώρα Λάππα απάντησε: «Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Μόλις φτάναμε στο σπίτι και αντίκρισα γύρω μου τόση αστυνομία και κάμερες, κατάλαβα ότι κάτι κακό έγινε. Και επειδή είδα ότι ήταν έξω από το σπίτι μας, κατάλαβα ότι το κακό έγινε σε εμάς. Εδώ στην υπηρεσία με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Όταν μου έγινε η πρόταση για να έρθω, όλοι με υποδέχθηκαν θερμά».

Ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Λάππας γεννήθηκε το 1961 στην Καρδίτσα και το 1997 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα. Στις 9 Ιανουαρίου εκείνου του χρόνου διατάχθηκε με την ομάδα του να μεταβεί στον Πύργο Ηλείας όπου ένας τοξικομανής δραπέτης των φυλακών κρατούσε όμηρο την ίδια του τη μητέρα. Η ομάδα του Λάππα διατάχθηκε να ξεκινήσει την επιχείρηση παρά το γεγονός ότι είχε νυχτώσει και δεν υπήρχε αντίληψη του τι γίνεται μέσα στο σπίτι. Όταν η ΕΚΑΜ μπήκε μέσα στο σπίτι ο δραπέτης πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα. Αν και ο Λάππας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο τα σκάγια τον πέτυχαν στο λαιμό και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis