Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:28 | 12/04/2023

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ανακοίνωσε πως έστειλε ομάδα στρατιωτικών στη Γερμανία για να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση μελών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μαζί με γερμανούς και βέλγους συναδέλφους τους, οι στρατιωτικοί της χώρας της Βαλτικής, μέλους της ΕΕ και του NATO, θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης υπό τον συντονισμό της Μπούντεσβερ ως τη 15η Μαΐου, εξήγησαν χθες Τρίτη οι αρχές στο Βίλνιους.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για μέρος της Αποστολής για τη Στρατιωτική Συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη Στήριξη της Ουκρανίας (EUMAM Ukraine).

Η αποστολή εγκρίθηκε τον Νοέμβριο από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Σκοπός είναι να μπορέσουν να αμυνθούν αποτελεσματικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο πόλεμος που άρχισε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην επικράτεια της Ουκρανίας, συνεχίζει να μαίνεται.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στο Βίλνιους τον Μάρτιο, ο λιθουανός ομόλογός του Αρβίντας Ανουσάουσκας ανήγγειλε πως 40 στρατιωτικοί θα έπαιρναν μέρος στην εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών στο γερμανικό έδαφος. Ο κ. Πιστόριους εξέφρασε τότε την «ευγνωμοσύνη» του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis