Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:14 | 27/07/2023

Η Ιαπωνία έχει μια μακρά και ζωντανή ιστορία υφαντουργικών τεχνών, με τον σεβασμό προς το παρελθόν και την αφοσίωση στην αριστεία να αποτελούν τους κοινούς παράγοντες που συνεχίζουν να διαπερνούν τις υφαντουργικές παραδόσεις της χώρας.

Η παραγωγή υφασμάτων δεν παρείχε μόνο ρούχα και αντικείμενα για καθημερινή χρήση, αλλά συχνά έγινε μια πολύτιμη πηγή εισοδήματος για ολόκληρη την κοινότητα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν φυσικά υλικά που ήταν φιλικά προς το περιβάλλον, ακίνδυνα για τους ανθρώπους και εύκολα προσβάσιμα.

Διαβάστε επίσης

Όμως, η ζήτηση φυσικών χρωμάτων στην υφαντουργία μειώθηκε στον 20ο αιώνα, καθώς εμφανίστηκαν φθηνότερες και γρηγορότερες στη δημιουργία τους, συνθετικές χρωστικές. Ωστόσο, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις παραδοσιακές τεχνικές, τα φυσικά συστατικά και οι αειφόρες πρακτικές έχουν συμβάλει στην αύξηση του κύρους των οργανικών χρωστικών της Ιαπωνίας ξανά τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η αφοσίωση στον σεβασμό του παρελθόντος, σε συνδυασμό με την αναζήτηση της καινοτομίας, ταιριάζει με τη φιλοσοφία σχεδίασης της Mazda. Πρόσφατα η ιαπωνική μάρκα συνεργάστηκε με την Suzusan, μια ιαπωνική εταιρεία υφασμάτων και σχεδιασμού, όπου οι δύο ιαπωνικές εταιρείες συζήτησαν για την κοινή αξία χρήσης υλικών από την φύση, αλλά και έμπνευση από αυτήν.

Αλλωστε η παράδοση δεν είναι μόνο κομμάτι του παρελθόντος, αλλά εξελίσσεται στο παρόν και συνεχίζεται στο μέλλον.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis