Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Η Ford Mustang Mach-E-GT γίνεται περιπολικό (video)
18:39 | 07/05/2023

Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε άλλου είδους αυτοκίνητα στα αστυνομικά τμήματα και τις τροχαίες ανά τον κόσμο. Κυρίως mainstream μοντέλα που κατά μία έννοια είναι… αδιάφορα στα μάτια των περισσοτέρων από εμάς.

Δεν τραβούν την προσοχή όταν κινούνται στον δρόμο, όπως λέμε συχνά πυκνά. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος της έκπληξής μας, όταν πληροφορηθήκαμε πως ο στόλος των περιπολικών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εξοπλίζεται πλέον με Ford Mustang Mach-E-GT.

Διαβάστε επίσης

Ένα όχημα που κάνει τη διαφορά, δεν νομίζετε; Αν και προς το παρόν έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της γύρω στα 25 από αυτά, στο σύνολο θα γίνουν 100. Ουσιαστικά, πρόκειται να καλύψουν σε περιπολία τις συνοικίες του Manhattan, του Brooklyn και του Queens.

ford mustang b

Όμως τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο μοντέλο και γιατί επιλέχθηκε σε σχέση με άλλα, είτε ηλεκτρικά είτε συμβατικά; Κατ’ αρχήν λόγω επιδόσεων. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται αποδίδουν 487 ίππους και 860 Nm ροπής. Που σημαίνει μόλις 4,4 sec για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Και αν κάποιοι απορούν για την αυτονομία, ας μην ανησυχούν. Τα 490 χιλιόμετρα είναι υπεραρκετά για να καλύψουν τη βάρδια καθενός από αυτά τα αυτοκίνητα, στη διάρκεια μιας μέρας. Τα περιπολικά αυτά θα κινούνται κυρίως μέσα στην πόλη, έτσι η κατανάλωση τους σε ενέργεια, αλλά και οι αποστάσεις που θα διανύουν, θεωρητικά θα είναι περιορισμένες.

Το βράδυ θα φορτίζονται στα κατά τόπους τμήματα και το επόμενο πρωινό θα είναι πανέτοιμα να ξαναβγούν κανονικά στα καθήκοντά τους.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis