Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 18/04/2023

Οι οδηγοί του Ford Mustang Mach-E μπορούν να ενεργοποιήσουν την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων «hands-off, eyes-off» για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς οι δημόσιες αρχές ενέκριναν τη χρήση της.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία BlueCruise χρησιμοποιεί μια κάμερα εμπρός ανιχνεύοντας τα σημάδια λωρίδας και τα σήματα ταχύτητας, ενώ πέντε ραντάρ ανιχνεύουν και παρακολουθούν τη θέση και την ταχύτητα άλλων οχημάτων για να διατηρούν μια ασφαλή και σταθερή απόσταση από αυτά. Το αυτόνομο σύστημα μπορεί να ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τη θέση στη λωρίδα κυκλοφορίας και είναι ικανό να σταματήσει πλήρως το Mach-E σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Διαβάστε επίσης

Οι οδηγοί μπορούν να οδηγούν με τα χέρια μακριά από το τιμόνι με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα αρκεί να συνεχίσουν να προσέχουν τον δρόμο που βρίσκεται μπροστά. Η τεχνολογία υπέρυθρης κάμερας ελέγχει συνεχώς την προσοχή του οδηγού και εάν το σύστημα εντοπίσει απροσεξία του οδηγού, ενεργοποιεί μια σειρά προειδοποιήσεων, ξεκινώντας με ειδοποιήσεις στον πίνακα οργάνων, ακολουθούμενες από ηχητικές ειδοποιήσεις, ενεργοποιήσεις φρένων και τέλος ένα δεν υπάρξει αντίδραση, επιβραδύνει μέχρι την στάθμευση του οχήματος σε πάρκινγκ.

Το BlueCruise κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και τον Καναδά πέρυσι, όπου οι οδηγοί περισσότερων από 190.000 οχημάτων Ford και Lincoln έχουν πλέον διανύσει περισσότερα από 96 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis