Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:14 | 10/04/2023

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Η Φωνή της Υ.ΜΕ.Τ.

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σπυρίδων, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Παντελής, ΜΠΟΝΙΑΣ Γεώργιος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΜΠΑΝΤΙΑΚΑΣ Θωμάς, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αναστάσιος, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

 

  • Να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όλοι είδαμε τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες. Κάποιοι με αφορμή το τραγικό συμβάν βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στον δρόμο, να δημιουργήσουν επεισόδια στο Σύνταγμα, να βανδαλίσουν, να καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων…
  • Δεν είναι δουλειά μας να παρεμβαίνουμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει καριέρα στην πλάτη μας. Δεν είναι δυνατόν οι διμοιρίες να δέχονται δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ, μάρμαρα, φωτοβολίδες με πιστόλια σε ευθεία βολή και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Χορτάσαμε να ακούμε ψυχραιμία, υπομονή και κάντε πίσω. Όταν δέχεσαι τέτοιες επιθέσεις αλήθεια πόσο πίσω θα κάνεις;;δεν θ’ αντιδράσεις;;Κύριοι είμαστε εργαζόμενοι αστυνομικοί και όχι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ..
  • Για μια εμβληματική προσωπικότητα της ΔΑΕΑ μετά από 43 χρόνια του Υποστράτηγου Παπαδήμου Δ. ήρθε η ώρα της αποστρατείας. Ένας εξαιρετικός αξιωματικός που έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα της υπηρεσίας μας, δίδαξε ήθος και επαγγελματισμό και  στήριζε τον κάθε αστυνομικό ανεξαρτήτου βαθμού σε οποιαδήποτε προβλήματά του. Μπορούμε να γράψουμε πολλά πράγματα που τον χαρακτηρίζουν αλλά θα πούμε μια λέξη  ΗΓΕΤΗΣ. Ταυτόχρονα καλωσορίζουμε τον νέο Ταξίαρχο της υπηρεσίας μας ο οποίος επέστρεψε μετά από 20 χρόνια στην υπηρεσία μας πάλι.
  • Η ανακατασκευή των υπηρεσιακών λεωφορείων τελικά περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 4 από τα 5 λεωφορεία από το ίδιο ΤΜΕΤ παρουσίασαν ταυτόχρονα βλάβη, με αποτέλεσμα το προσωπικό να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία. Ευχόμαστε να μην έχουμε κανένα κακό γεγονός. Τόσα χρήματα έχουνε δαπανηθεί μηδενικό αποτέλεσμα.
  • Στις τελευταίες συγκεντρώσεις και πορείες υπήρχαν εντάσεις με διάφορες κοινωνικές ομάδες και οπαδούς. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι διμοιρίες λόγω της κατάστασης στην οποία καταλήγουν αναγκάζονται να προβαίνουν στην χρήση δακρυγόνων μέσων για να προστατέψουν τους ίδιους τους εαυτούς τους και παρόλο αυτά έχουμε πολλούς τραυματισμούς και φθορές σε υπηρεσιακά είδη όπως έγινε στην συγκέντρωση για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Διάφοροι επιχειρούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εις βάρος μας. Δεν θα τους κάνουμε εμείς την χάρη, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υποδειγματικά και επαγγελματικά.
  • Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται η καθυστέρηση ανακοίνωσης της διάταξης της υπηρεσίας της επόμενης μέρας. Να γίνουν οι κατάλληλες υπηρεσιακές ενέργειες ώστε να επιστρέψουμε στην πρότερα κατάσταση.
  • Μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση έλαβε μέρος στο αμφιθέατρο της ΔΑΕΑ που πραγματοποίησε το Ε ΤΜΕΤ για την κοπή της βασιλόπιτας με την παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΑΣΥΑ και του Ιερέα του Σώματος.
  • Συγχαρητήρια αξίζουν στην διμοιρία της ΥΜΕΤ η οποία παρείχε συνδρομή σε τροχαία κατά τον έλεγχο φορτηγού οχήματος με ρουμανικές πινακίδες το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ανασφάλιστο και εκκρεμούσε κλοπή πινακίδας προ 5ετίας.
  • Ομοίως άντρες διμοιρίας της ΥΜΕΤ πραγματοποίησαν κατά την υπηρεσία τους έλεγχο σε διερχόμενο όχημα στο οποίο διαπιστώθηκαν τα άτομα να φέρουν συσκευασία με ναρκωτικές ουσίες.
  • Κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση υπηρεσιακού καλοκαιρινού polo τουλάχιστον στους νεοεξερχόμενους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας.
  • Με μεγάλη ικανοποίηση μας πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση δακρυγόνων μέσων μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis