Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 27/02/2024

Τη Δευτέρα 26/02/2024 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) Υποστράτηγο κ. Πρωτοσίλαο ΚΩΣΤΑΖΟ, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου. Προς τούτο, στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Ένωσής μας από την Ε.Κ.Α.Μ. και την Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. (Τ.Ε.Ε.Μ. – Τ.Σ.Α.Σ.).

Σε γενικές γραμμές, για όλες τις εν λόγω Υπηρεσίες επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης και αντικατάστασης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και η επιβεβλημένη συντήρηση – ανανέωση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων. Επιπλέον, τονίστηκαν διάφορα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο προσωπικό.

Ειδικότερα, αναφορικά με το Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων Αθήνας, εκτός των ανωτέρω οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και η τροποποίηση της διάταξης της Υπηρεσίας λόγω προκαθορισμένων προ πολλού «υπηρεσιακών αναγκών» (π.χ. συνδρομή σε Μέτρα Τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις, κ.λπ.), διαμορφώνουν μια δύσκολη υπηρεσιακή κατάσταση για τους υπηρετούντες, επηρεάζοντας αρνητικά τον οικογενειακό – προσωπικό τους προγραμματισμό. Επίσης, ζητήθηκε η μη διάθεσή τους σε καθήκοντα αλλότρια της ειδικότητάς τους.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, γίνεται μνεία ότι τα τελευταία είκοσι ένα (21) χρόνια δεν έχει βγει σχετική προκήρυξη για νέους συνοδούς εκρηκτικών σκύλων και δέκα πέντε (15) χρόνια για τους συνοδούς σκύλων περιπολίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσιακή ανταπόκριση και καταπόνηση του υφιστάμενου προσωπικού που έχει εναπομείνει, το οποίο μάλιστα, στην πλειοψηφία του έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ο κ. Διευθυντής άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και δήλωσε πως θα είναι αρωγός, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευελπιστούμε πως θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και στην προηγούμενη διάρκεια της υπηρεσιακής του διαδρομής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis