Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 22/11/2023

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για 8η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ανέλαβε να αναδείξει το μείζον θέμα αυτου του φαινομένου και να τονίσει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμησή του. Για αυτό το λόγο την 18.11.2023 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικου Συλλόγου, "Σκουφάς", διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ".

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η ενημέρωση, η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση όλων των κρίκων της αλυσίδας που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και στην εξουδετέρωση του φαύλου κύκλου της βίας.

Την ημερίδα τιμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Κεφάλα, ο Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γεώργιος Στύλιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλινικος, ο νεοεκλεγείς Δημαρχος Αρταιων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Λαγός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αρτας Ταγματάρχης κ. Σπυρίδων Γούλας, ο Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Μαυραγάνης Χρήστος, ο  Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντινίδης Ανέστης και κ. Βαγγελής Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Νάκος Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου κ. Κολιοπάνος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας Ηπείρου κ. Παπανδρέου Ιωάννης, Περιφερειακοι και Δημοτικοί Συμβουλοι, εκπρόσωποι δικαστικών και εισαγγελικων αρχών, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων και φορέων.

Επι τη ευκαιρία της παρουσίας της κ. Υφυπουργού, υπεβλήθη πρόταση από την Ένωσή μας για δημιουργία δομης φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικων στην Άρτα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μόνο στα Ιωάννινα, η οποία θα αποτελέσει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της βίας.

 

Χαιρετιζοντας τις εργασίες, η κ. Υφυπουργός συνεχάρη την Ένωση μας για τη διοργάνωση της ημερίδας και παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση του μείζονος αυτου προβλήματος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Μαυραγανης ως εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσής μας και μας συνεχάρη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. 

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αστ. Διευθυντής Άρτας κ. Βασίλειος ΛΑΓΟΣ , ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και παρουσίασε όλες τις ενέργειες του Σώματος οι οποίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. 

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας ήταν οι εξης:

"Μια ζωή χωρίς βία, δικαίωμα κάθε γυναίκας", με ομιλήτρια: την Τσίρκα Θεοδώρα - Αστυνόμο Β' της Δ.Α. Άρτας.

"Το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας από την οπτική της Εισαγγελικής αρχής", με ομιλήτρια την Σωτηρίου Δέσποινα - Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

"Ο κύκλος της βίας" με ομιλήτρια τη Νίκα Γεωργία - Επιμελήτρια Α' Ψυχιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας.

Ευχαριστουμε όλες οι ομιλήτριες διότι από την πρώτη στιγμη αποδεχτηκαν με χαρα την προσκλησή μας και με το μεστό τους λόγο, την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση, συνεβαλαν τα μέγιστα ώστε οι παρευρισκομενοι να κατανοήσουν τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους που πραγματικά κατέκλυσαν την αίθουσα, διότι με αυτό τον τρόπο μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis