Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ελαφόνησος
23:44 | 29/03/2023

Η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ως προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα ομιλίας της δημάρχου Ελαφονήσου Έφης Λιάρου σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό την περασμένη εβδομάδα υπό την προεδρία του Πρίγκιπα Αλβέρτου.  

Πρόκειται για μια ακόμα διεθνή παρουσία του δήμου σε μια σειρά αντίστοιχων που οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός , που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Διαβάστε επίσης

Το Monaco Blue Initiative είχε ως κεντρικό θέμα την προστασία της Μεσογείου και η Ελαφόνησος, δια της Δημάρχου του, ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή, έπειτα από επιλογή των οργανωτών της εκδήλωσης. Στο πάνελ , μαζί με την κυρία Λιάρου συμμετείχαν οι κ. κ. Bernard Fautrier, Πληρεξούσιος Υπουργός, Ειδικός Σύμβουλος του Πρίγκιπα Αλβέρτου για το Περιβάλλον, και Γενικός Γραμματέας του Medfund στο Πριγκιπάτο του Μονακό , Federico Cardona Pons, συντονιστής στρατηγικής για την παράκτια υγεία στην Ισπανία και διευθυντής στρατηγικής για την παράκτια υγεία, σε Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική και Κούβα, στον  όμιλο Iberostar και Karim Amellal, Γάλλος Πρέσβης για τη Μεσόγειο. 

Η δήμαρχος της Ελαφονήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προστασία του φυσικού και υδάτινου περιβάλλοντος. Διατύπωσε προτάσεις για δράσεις που πρέπει να ληφθούν, στο πλαίσιο προτεραιοτήτων για την προστασία και  διατήρηση ειδών, τη βιώσιμη αλιεία και υδατοκαλλιέργεια, τη βιώσιμη ναυτιλία και τον τουρισμό. Τόνισε, ότι το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με στόχο τη διατήρηση της νησιωτικής φυσιογνωμίας και της αυθεντικότητας της Ελαφονήσου.  Και επισήμανε ότι δεν ήταν τυχαία και η πρωτιά που κατέγραψε η Ελαφόνησος με την πιστοποίηση που έλαβε το Παυλοπέτρι από το πρόγραμμα INHERITURA που μάλιστα είναι και η πρώτη σε όλη της Ελλάδα. 

Η παρουσίαση της Ελαφονήσου σε ένα διεθνές κοινό με ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες αποτελεί μέρος της στρατηγικής επιλογής του Δήμου αφενός για την προβολή του νησιού και αφετέρου για την προσέλκυση μελλοντικών επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα. 

Οι συμμετοχές του δήμου στο φόρουμ του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία όπου το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά και στην προωθητική ενέργεια για τον γαμήλιο τουρισμό στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο αποτελούν μέρος του πλέγματος δράσεων που αναπτύσσονται σε συνεργασία με την MTC GROUP. ΟΙ δράσεις αυτές αναλαμβάνονται στο πλαίσιο ενός καλά δομημένου προγράμματος στρατηγικής που είναι ήδη σε εξέλιξη με πρωταρχικό στοιχείο την προστασία του περιβάλλοντος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis