Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 15/11/2023

  To Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων σε Υπηρεσίες της Αθήνας, συναντήθηκε με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Α/Δ’ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ Ιωάννη, παρουσία του εκλεγμένου Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΜΑΧΛΑ Χρήστου, ο οποίος υπηρετεί στην εν λόγω Διεύθυνση.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εστιάσαμε στο σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, καθώς και στη συνεισφορά της προς το κοινωνικό σύνολο. Τονίσαμε δε ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι η διατήρηση της εργασιακής αρμονίας του προσωπικού και η πιστή τήρηση των ισχυόντων Προεδρικών Διαταγμάτων. Στηλιτεύσαμε δε την τακτική της Φυσικής Ηγεσίας, την ώρα που η Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου το μεταναστευτικό ζήτημα στο οποίο η Κυβέρνηση έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος, να διαθέτει το προσωπικό της Δ/νσης σε συνεχή μέτρα τάξης στα γήπεδα, ακόμα και για χαμηλής επικινδυνότητας αθλητικές συναντήσεις. Παράδοξες επίσης είναι και οι Διαταγές ενίσχυσης από το Αλλοδαπών προς άλλες Υπηρεσίες (π.χ. Μεταγωγών, Τροχαία, αεροδρόμιο) την ίδια στιγμή που και οι ενισχυόμενες Υπηρεσίες με τη σειρά τους αποσπούν αστυνομικό προσωπικό σε έτερες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και του Α.Ε.Α., με αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ατελείωτου φαύλου κύκλου.

    Η διάθεση του κ. Διευθυντή σε όσα θέσαμε υπήρξε θετική, ενώ από πλευράς του τόνισε ότι κάθε μέρα αγωνίζεται για την επίλυση των συνεχώς ανακυψάντων θεμάτων.

     Αναφορικά με όσα ζητήματα υπερβαίνουν τον κ. Διευθυντή (επιβάλλεται να υπάρξει εξισορρόπηση όσον αφορά το προσωπικό που διατίθεται σε συνεχή μέτρα), η Ένωσή μας θα τα διαβιβάσει στις ιεραρχικά προϊστάμενες Υπηρεσίες (Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Γ.Α.Δ.Α.).

    Μετά το πέρας της συνάντησης, το Προεδρείο του Δ.Σ. συνομίλησε με συναδέλφους που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών καταγράφοντας τις ανησυχίες και τα καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν.

    Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν διαχωρίζουμε το προσωπικό σε πατρίκιους και πληβείους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συνθηκών υπό τις οποίες εργάζονται καθημερινά οι συνάδελφοί μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis