Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 24/10/2023

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισκέφτηκε τη Δευτέρα 23/10/2023  τους «ηρωικούς» συναδέλφους που έχουν απομείνει να υπηρετούν στο Α.Τ. Βύρωνα, από τους οποίους μας μεταφέρθηκε η ζοφερή υπηρεσιακή καθημερινότητα που βιώνουν.

  Η έλλειψη τεράστιου αριθμού προβλεπόμενης δύναμης με την ταυτόχρονη αύξηση των απαιτήσεων του αστυνομικού έργου, σε συνδυασμό με εγγενείς δυσκαμψίες που υπονομεύουν μια σύγχρονη οργάνωση και έναν αξιολογικό-ποιοτικό προγραμματισμό, επιβάλουν άμεσα τη λήψη μέτρων. Η βιομηχανία έκδοσης διαταγών την τελευταία στιγμή (ακόμα και αργά το απόγευμα) καλά κρατεί, με τους υπογράφοντες αυτών να αδιαφορούν για την δυνατότητα ή μη εφαρμογής τους, αφήνοντας τους γραμματείς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα !!!

  Από τους συναδέλφους – μέλη μας, μας μεταφέρθηκε  ότι το εναπομείναν προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος, μετά βίας να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες της Υπηρεσίας (π.χ. ανέφικτη η διάθεση σκοπού κρατητηρίων) και τα πάρεργα αυτής. Οι ημερήσιες αναπαύσεις  χορηγούνται με δυσκολία λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

  Η Διοίκηση της Αστυνομίας και ο τρόπος με τον οποίο θα αστυνομεύονται οι γειτονιές, επαφίεται αποκλειστικά στην εκάστοτε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. Ο θεσμικός μας όμως ρόλος επ’ ουδενί δεν μας αφήνει το περιθώριο να μην μεταφέρουμε την αγωνία και τη θέση των χιλιάδων μελών μας.

  Τα Αστυνομικά Τμήματα που αποτελούν το κύτταρο της ΕΛ.ΑΣ., εκπέμπουν εδώ πολλά χρόνια ένα τεράστιο SOS αφού στερούνται κατά πολύ του απαιτούμενου προσωπικού, με την ασφάλεια των πολιτών να βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να εγκύψει πάνω στα Αστυνομικά Τμήματα, επιδεικνύοντας άμεσα τα απαραίτητα αντανακλαστικά και ενέργειες που θα εξασφαλίσουν σε όλους τους πολίτες, την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους και στους συναδέλφους μας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας οι οποίες επιβάλλεται να συνοδεύονται από σαφές νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα τους προστατεύει από τους παντοειδείς κινδύνους. Δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό από την πλευρά μας, ότι ένας επαγγελματίας εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί  κατηγορούμενος, αφού οι καθημερινές υποχρεώσεις του Αστυνομικού Τμήματος που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ολοένα και πολλαπλασιάζονται, την ίδια ώρα που το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Η Ηγεσία είναι υποχρεωμένη να παρέχει στους Διοικητές των Α.Τ. όλα τα εχέγγυα προκειμένου το προσωπικό να ανταπεξέλθει στην αποστολή του και να εργάζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

  Αναφορικά με τους συναδέλφους που επιστρέφουν από ευπαθείς στόχους, θεωρούμε ότι η κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων με τη διαδικασία των αποσπάσεων είναι πρόχειρη, εφήμερη και χρήζει επανεξέτασης. (Σχετ. υπ’ αριθ. 400/19 από 18/10/2023 έγγραφό μας).

  Κλείνοντας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της προς τους συναδέλφους των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και από πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή τους.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis