Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σχολή Αστυφυλάκων
10:02 | 23/03/2024

Η τοποθέτηση/'αποψη που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

"Η με την σημερινή  μορφή σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ιδρύθηκε μετα την καταργήση  της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων

Διαβάστε επίσης


Η ψήφιση του Ν. 2226/94, αποτέλεσε ιστορικό σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου επήλθαν ριζικές αλλαγές τόσο στον τρόπο εισαγωγής ιδιωτών στις παραγωγικές Σχολές.

 
Όμως από τότε έγιναν πολλά πίσωγυρίσματα.

Η Σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πάρα όμως τις τελευταίες προσπάθειες που έγιναν για την ανώτατοποιηση της και την αύξηση του χρόνου φοίτησης των σπουδαστών στα  3 χρόνια έως σήμερα δεν έγινε εφικτή η πραγματική αναβάθμιση της.


Οι λόγοι είναι προφανείς, η κοντόφθαλμη στάση μερίδας παλαιων αξιωματικών, η αναχρονιστική λειτουργία της (σχολής) του ΤΕΜΑ και των αποφοίτων του και το σημαντικότερο η μη διασύνδεση της σχολής με τα πανεπιστήμια της χώρας.

κ. Υπουργέ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ ακούστε την αγωνία των νέων αστυνομικών που με ελπίδες εισέρχονται με υψηλες βαθμολογίες στην σχολή Αστυφυλάκων.

 
Η σχολή αστυφυλάκων είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθεί στα πρότυπα των ανώτατων παραγωγικών στρατιωτικών σχολών και να διασυνδεθεί με τα πανεπιστήμια της χώρας.

Οι νέοι Αστυφύλακες πρέπει να έχουν την δυνατότητα σταδιοδρομίας και αναγνώρισης των γνώσεων τους.

Αυτό απαιτεί γενναίες αλλαγές στο υπάρχον βαθμολογίο, εξειδίκευση του προσωπικού και αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis