Στον εντοπισμό, τη σύλληψη και την παράδοση των δραστών της δολοφονικής επίθεσης με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη, στη Δικαιοσύνη, έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές.
Η έρευνα προς κάθε πεδίο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εκτιμήσεις είναι ότι γρήγορα θα φθάσουν στα ίχνη των καταρχήν τριών δραστών, αλλά και των καθοδηγητών τους που εκτιμάται ότι υπάρχουν.
Διαβάστε επίσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν βιντεοληπτικό υλικό από τις δύο πρώτες επιθέσεις που είναι σε κοντινή απόσταση.
Η διαδρομή κλειδί των 5 χλμ. -Ψάχνουν για βίντεο
Ωστόσο συλλέγουν υλικό από την μεγαλύτερη απόσταση των 5 χλμ. που καταγράφηκε η τρίτη και θανατηφόρα επίθεση καθώς είναι σίγουρο ότι μετά από αυτή θα κατέληξαν σε κάποιο ασφαλές για εκείνους οίκημα, το οποίο οι Αρχές αναζητούν.
Το ίδιο κάνουν και για την αντίθετη πορεία, το ξεκίνημα προς τις δύο πρώτες επιθέσεις.
Θεωρούν ότι καθοδηγητές και εκτελεστικός πυρήνας κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις και για τον ακριβή χώρο από τον οποίο προέρχονται.
Το σχέδιο-απόκρυψης
Οι τουλάχιστον τρεις δράστες από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα έχουν εφαρμόσει το εγχειρίδιο απόκρυψης.
Οι δύο επιβάτες της μηχανής μικρού τύπου, μάλλον παπάκι, που τοποθετούν τους μηχανισμούς, φορούν μαύρα ρούχα και κράνη. Ο τρίτος που είναι ο τσιλιαδορος φορά επίσης μαύρα ρούχα αλλά κάτι σαν κουκούλα στο κεφάλι.
Όλοι είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 30 χρόνων. Αυτό που αναζητούν τώρα οι Αρχές είναι το… λάθος που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίησήτους, τη σύλλψή τους και την απόδοσή τους στη Δικαιοσύνη.