Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Η αστυνομία του Μίσιγκαν εξοπλίζει 340 αστυνομικούς με αυτοματοποιημένους εξωτερικούς απινιδωτές AED
20:44 | 27/11/2022

Πριν λίγες μέρες, 340 αυτοματοποιημένους εξωτερικούς απινιδωτές AED δόθηκαν σε αστυνομικούς σε όλη την πολιτεία, γεγονός που σημαίνει ότι τοποθετήθηκαν απινιδωτές περίπου στο μισό περιπολικό στόλο της Πολιτειακής Αστυνομίας του Μίσιγκαν.

Ένας AED χρησιμοποιείται για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, η ξαφνική καρδιακή ανακοπή είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Επί του παρόντος, ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί ο κανονικός καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής ανακοπής είναι η χρήση AED.

Διαβάστε επίσης

Οι αστυνομικοί του Μίσιγκαν εκπαιδεύονται στη χρήση AED ως μέρος του υπάρχοντος προγράμματος σπουδών πρώτων βοηθειών του τμήματος.

«Ένας αστυνομικός είναι συχνά ο πρώτος ανταποκριτής έκτακτης ανάγκης που φτάνει όταν κάποιος επικοινωνεί με το 911 για επείγουσα ιατρική κατάσταση. Ξέρουμε ότι ακόμη και τα δευτερόλεπτα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν σημασία. Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να βοηθήσουμε, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης», λέει ο αντισυνταγματάρχης Dale Hinz, διοικητής του Γραφείου Επιχειρήσεων Πεδίου. 

Χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση από κενές θέσεις, το τμήμα αγόρασε 340 απινιδωτές Powerheart G5 με συνολικό κόστος 486.630 $.

«Λαμβάνουμε περίπου 10 δωρεές συσκευών κάθε χρόνο από γενναιόδωρες πρωτοβουλίες οργανισμών όπως το «Bolt for the Heart» και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για οποιεσδήποτε δωρεές λαμβάνουμε», είπε ο Hinz. «Θα συνεχίσουμε με χαρά να δεχόμαστε δωρεές AED για να συνεχίσουμε να προσθέτουμε απινιδωτές στο απόθεμά μας και να αντικαθιστούμε παλαιότερα μοντέλα, με βασικό μας στόχο να σώσουμε ζωές».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis