Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4058678_intime
22:28 | 12/05/2024

Ένα έργο που εκτυλίχθηκε χθές στην πόλη της Λαμίας και που για πολλοστή φορά παίζεται σε επανάληψη με βασικό πρωταγωνιστή τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό σε ρόλο " Η Αστυνομία φταίει για όλα."

Προβλήματα ολόκληρης της κοινωνίας που με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας μένουν άλυτα καθώς ποτέ δεν υπήρξαν ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση αυτών , φορτώνονται ολα στην πλάτη των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα :

Διαβάστε επίσης

- οι παραβατικοί Ρομά να συλλαμβάνονται και να αφήνονται ελεύθεροι, στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα και την ίδια μέρα.

Καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, αντίθετα πριμοδοτούνται με σωρεία επιδομάτων. Αλήθεια έχει δημιουργηθεί χώρος ώστε αυτοί να διαμένουν και να μη κοιμούνται στους δρόμους και τις πλατείες?

- τοξικομανείς να προσάγονται στο Αστυνομικό Μέγαρο και εν συνεχεία να αφήνονται ελεύθεροι καθώς ουδείς από τους αρμοδίους νοιάστηκε για αυτούς. Τρανή απόδειξη, οι μηδενικές δομές υποδοχής τέτοιων ανθρώπων - αρρώστων ανθρώπων.

- παραβατικότητα των ανηλίκων όπου η Αστυνομία από μόνη καλείται να δώσει λύσεις , σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα, πρωτίστως του θεσμου της οικογένειας και δευτερευόντως της ίδιας της πολιτείας, που όμως ποτέ δεν είναι αρκετές καθώς με ασπιρίνες δε θεραπεύεις των καρκίνο.

- Δεκάδες συνάδελφοι απασχολουνται συνεχώς σε αλλότρια της αποστολής τους καθήκοντα πάρα την ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων που απαλλάσσουν τους αστυνομικούς από τα κάθε λογής πάρεργα, καθώς άκουσον άκουσον η ίδια η Πολιτεία που νομοθέτησε , δηλώνει ανήμπορη να τους εφαρμόσει.

Παγκόσμια πρωτοτυπία νόμοι που αφορούν την Αστυνομία να μην εφαρμόζονται. ( Μεταγωγές Ψυχασθενών - επιδόσεις δικογράφων κλπ)

- και άλλα πολλά , πάρα πολλά...

Κύριοι

Οι Αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών , κυρίως με το φιλότιμο και με τη λιγοστή υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν και το έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, καταγράφοντας τεράστιες επιτυχίες .

Οι Εισαγγελικές αρχές εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία, δε κάνουν του κεφαλιού τους . Η Πολιτεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη να νομοθετεί και για δικούς της λόγους αφήνει την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημόσια ,τόσο εγώ ως πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας , όσο και με εγγραφές ανακοινώσεις της Ένωσής μας , έχουμε καταγγείλει την έλλειψη με αστυνομικό προσωπικό του Νομού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. ( Μηδενικές μεταθέσεις για φέτος στο Νομό μας καθώς "Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα " )

Ειναι προτιμότερο λοιπόν οι τοπικοί Άρχοντες, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από εμάς δια ζώσης για τα αναφερόμενα προβλήματα να απευθυνθούν στους αρμοδίους για την επίλυσή τους και όχι να πράττουν το αντίθετο, δηλώνοντας ότι θα ενημερώσουν τους αρμοδίους πετώντας την μπάλα των ευθυνών για ακόμη μια φορά στην πλάτη του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού.

Τελικά συνειδητοποιούμε ότι αντί να είναι δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε με νύχια και με δόντια, η συμπεριφορά τους δείχνει ακριβώς το αντίθετο, ότι είμαστε και πάλι μόνοι μας, απογοητεύοντάς μας, πλην όμως εμείς θα συνεχίσουμε να πράττουμε αυτό για το οποίο Ορκιστηκαμε, έστω και μόνοι μας.

Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις το υπηρεσιακό έργο των Αστυνομικών , αλλά θα ήταν επικοδομητικότερο και ασφαλέστερο για τους πολίτες της Λαμίας και γενικότερα της Φθιώτιδας, όπου και εμείς κατοικούμε, να ρωτήσετε : " τι μπορώ να κάνω να βοηθήσω" και όχι" φύγετε αν δεν μπορείτε" .

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές είναι τουλάχιστον ατυχέστατες.

Μπορείτε λοιπόν να αναζητήσετε τις ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και δε το πράττουν και εμείς θα είμαστε εδώ να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο μας ζητηθεί ώστε μαζί να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Άλλωστε για αυτό βρισκόμαστε όλοι σε αυτές τις θέσεις, για το καλό των πολιτών της Λαμίας και ευρύτερα όλων των πολιτών.

Υ.Γ. Μην "πυροβολείτε" αυτούς που σας προστατεύουν διακυβεύοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, όπως και να έχει αυτοί θα είναι που θα τρέξουν πρώτοι σε οποιαδήποτε ανάγκη σας!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis