Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 18/04/2023

Πολίτης τηλεφώνησε στην αστυνομία ανέφερε τα στοιχεία, το τηλέφωνό του και είπε  ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό του κατά λάθος ένα σκύλο! Θα μπορούσε να είχε φύγει από το σημείο, όμως προτίμησε να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και για να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου, αλλά και επειδή ενδεχομένως του το επέβαλε η συνείδησή του.

Το περιστατικό έγινε πριν λίγους μήνες κι ενώ ο πολίτης, κάτοικος Ηρακλείου, κινούνταν με το αυτοκίνητό του επί της εθνικής οδού. Ξαφνικά, όπως είπε, πετάχτηκε μπροστά του το τετράποδο, εκείνος αν και προσπάθησε να το αποφύγει, το χτύπησε. Ο σκύλος αν και τραυματισμένος έφυγε  από το σημείο, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου ακινητοποίησε το όχημά του και από το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες.

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο του περιστατικού με την αλλοδαπή γυναίκα που χτύπησε με το όχημά της ένα σκύλο στην περιοχή των Πατελών πριν λίγες ημέρες, οι αστυνομικοί λένε ότι πρέπει να ακολουθούνται κάποιες διαδικασίες τόσο για την προστασία των ζώων που τραυματίζονται όσο και για να μην υπάρχουν κυρώσεις για τους οδηγούς. Αρκεί βέβαια, ο τραυματισμός να μην έχει γίνει με πρόθεση. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε περίπτωση που βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να χτυπήσουμε άθελά μας με το όχημά μας ένα ζώο; «Θα πρέπει το άτομο που τραυμάτισε το ζώο να σταματήσει να δει εάν έχει τραυματιστεί και εφόσον υπάρχει τραυματισμός να το μεταφέρει στον κτηνίατρο. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί η αστυνομία για το τι έγινε» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Πηγή:  creta24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis