Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
χρυσοχοΙδησ_ιντιμε
14:10 | 10/02/2024

Βαριά εγκληματική ενέργεια με ανεγκέφαλους δράστες χαρακτήρισε την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. «Δεν θα επιτρέψουμε το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο να αποτελέσει και πάλι απειλή για την δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» «επιχειρείται μια ανασύνταξη των δυνάμεων της αστυνομίας ώστε να γίνει πιο αξιόμαχη στην καταπολέμηση του εγκλήματος σε όλες του τις μορφές».

Διαβάστε επίσης

 

Για το βαρύ οργανωμένο έγκλημα είπε ότι η καταπολέμησή του απαιτεί ολιστική προσέγγιση, τονίζοντας ότι: «Χρειάζεται και η παράμετρος των διαδρομών του χρήματος. Ο κανόνας του «follow the money». Ήδη βρισκόμαστε ως προς αυτό σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών».

«Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και της Τροχαίας». «Κάθε μέρα», όπως δήλωσε, «αστυνομικοί φεύγουν από τα γραφεία και επιστρέφουν στις μάχιμες υπηρεσίες ενώ η χρήση της τεχνολογίας θα εξασφαλίσει την διαφάνεια και την λειτουργία της αστυνομίας και στην σχέση της με τους πολίτες».

Για την βία ανηλίκων έκανε λόγο για αύξηση των περιπολιών και αναφέρθηκε στις σκέψεις για την δημιουργία μέσω εφαρμογής panic button αλλά και στην λειτουργία 24ωρου τηλεφωνικού κέντρου με πενταψήφιο αριθμό για τις καταγγελίες ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση.

Για τις κάμερες είπε ότι ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά και πως , με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού , θα υπάρχουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 2500 αστυνομικοί με κάμερες στην στολή και 500 κάμερες σε περιπολικά.

Για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι τα έργα προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis