Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
χρυσοχοϊδησ
19:06 | 15/04/2024

Από τις 25 Απριλίου θα ισχύει σε πανελλαδική λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός, στον οποίο μπορεί κάποιος να καταγγείλει την παραβατικότητα ανηλίκων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά».

Διαβάστε επίσης

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν, μόλις συμπληρώσουν μία φόρμα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν τους αστυνομικούς σχετικά με περιστατικά που ενδεχομένως να πέσουν στην αντίληψή τους.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως μόνο την Κυριακή καταγγέλθηκαν άλλα 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα, τόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες «είχαμε 700 συλλήψεις νέων».

www.newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis