Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μαυραγαννης
19:21 | 11/12/2023

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Χρήστος Μαυραγάνης ο οποίος συμμετέχει στη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ την περασμένη Πέμπτη έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκουρη» στο Ρέντη από 18χρονο χούλιγκαν του Ολυμπιακού, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των αστυνομικών αλλά και σε όλη την κοινωνία, που ζητά άμεσα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Μαυραγάνης, λίγο πριν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης,  ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όλοι οι συνάδελφοι μας είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό που συνέβη, βλέπουν πλέον οι πολίτες ότι σε γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ ή Βόλεϊ υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι δε γνωρίζουν καν πια ομάδα παίζει  και πηγαίνουν  με μοναδικό στόχο να βρίσουν την Αστυνομία και να δημιουργήσουν βανδαλισμούς και επεισόδια» και συνέχισε «Εδώ τίθεται ένα ερώτημα τόσο στην κοινωνία όσο και σε εμάς του ίδιους: Σαν κοινωνία θέλουμε να πηγαίνουμε σε αρένες; Ο αστυνομικός είναι για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης των αστυνομικών, επανέλαβε την πάγια θέση των συνδικαλιστών αστυνομικών περί απεμπλοκής της αστυνομίας από τα γήπεδα, τονίζοντας πως αυτό είναι δουλειά των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις οποίες ανήκουν οι ομάδες, είτε αυτές είναι ΠΑΕ, είτε ΚΑΕ.

 

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε παρέστη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα, στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  ενώ αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την Ομοσπονδία.

Πηγή:   agriniopress.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis