Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χρ. Κατσώτης
20:44 | 18/03/2023

«Εμπαιγμό για τους εργαζόμενους», χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου, στην «ERTNews».

Υπενθύμισε ότι «το 2011 ο κατώτατος μισθός ήταν 752Euro και σήμερα γίνεται μόλις 780Euro», καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση αποφασίζει τον κατώτατο μισθό με βάση την διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και όχι την κάλυψη των βασικών λαϊκών αναγκών».

Διαβάστε επίσης

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, δεν μιλάμε για τις σύγχρονες. Με μισθό 600Euro το μήνα, τι ανάγκες θα καλύψει ένας εργαζόμενος; Είναι αδιανόητο και αυτό ζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου «κατήργησε τις διαπραγματεύσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» ενώ «ακόμα διατηρούνται παγωμένες οι τριετίες που θα διαμόρφωναν υψηλότερα τον κατώτατο μισθό».

Σημειώνοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι «στενάζουν κάτω από την πολιτική της μεγάλης ακρίβειας, την ανεργία, την ακρίβεια στην Ενέργεια, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού», και «δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει με την αιτιολογία ότι «δεν αντέχει» η οικονομία».

Για τα Τέμπη σημείωσε τις «τεράστιες εγκληματικές ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και προώθησαν βήμα - βήμα, τον τεμαχισμό του ΟΣΕ με την παράδοση του κερδοφόρου κομματιού σε ιδιώτες».

«Οι ευθύνες τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας όχι μόνο στους σιδηροδρόμους, αλλά και στα λεωφορεία, τα αεροδρόμια, τους χώρους δουλειάς, τις φωτιές και τις πλημμύρες. Αυτά τα μέτρα κοστίζουν και το αστικό κράτος προτιμά να δίνει αποζημιώσεις παρά να πληρώνει για μέτρα ασφάλειας επιβατών κι εργαζομένων» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό το εχθρικό αστικό κράτος και θα συνεχίσει τον αγώνα του για μέτρα προστασίας».

Όσον αφορά την επικείμενη εκλογική μάχη, τόνισε ότι «τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μπορούν να τα βρουν, από τη στιγμή που έχουν κοινή στρατηγική σε όλα τα σημαντικά θέματα, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α.» και πρόσθεσε πως «το πραγματικό δίλημμα, είναι εάν την επόμενη μέρα ο λαός θα είναι δυνατός απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής και όχι θεατής των εξελίξεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis