Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
10:14 | 24/11/2022

Τα βασικά προβλήματα του Έλληνα αστυνομικού και των αξιωματικών είναι πάρα πολλά, θεσμικά και οικονομικά, που συζητούνται στο 32ο Συνέδριο Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που γίνεται στην Αγριά.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Καλούσιος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας περιφέρειας Θεσσαλίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και τόνισε ότι η Αστυνομία ζει πρωτόγνωρες εποχές τα τελευταία χρόνια, με τις απανωτές κρίσεις , ενώ ανέλαβαν καθήκοντα διαχείρισης του Covid και μεταναστευτικού και ένα ακόμη τεράστιο εύρος αρμοδιοτήτων που έχει φορτωθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Άχαρος ο ρόλος του αστυνομικού

Ο πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, εξήγησε ότι πάντα σε περιπτώσεις όπως η πανδημία που βεβαιώνονται πρόστιμα και στερείται η ελευθερία πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι άχαρος ο ρόλος του αστυνομικού, που κατά τα άλλα, εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους, αν και πάντα θα υπάρχουν λάθη και αστοχίες.

Τις περισσότερες περιπτώσεις ο κ. Καλούσιος ανέφερε, ότι ο κόσμος ήταν συνεργάσιμος, ωστόσο η Αστυνομία δεν είναι δια παντός επιστητού και δεν είναι εκπαιδευμένη για όλα, καθώς οι αρμοδιότητες ξεκινούν από τα γήπεδα μέχρι την προστασία των ανηλίκων, την ενδοοικογενειακή βία. Όπως είπε, επειδή είναι το πιο οργανωμένο σώμα που λειτουργεί δυναμικά 24 ώρες το 24ωρο, η Πολιτεία κατά κύριο λόγο βασίζεται στην Ελληνική Αστυνομία.

«Εμείς ως συνδικαλιστές προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή, επιδιώκουμε να απεγκλωβιστούμε από αρμοδιότητες, όπως αθλητικές δραστηριότητες και επίδοση δικογράφων, κάτι που γίνεται σταδιακά γιατί πολλές διαδικασίες του δημοσίου μετασχηματίζονται ψηφιακά», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών Θεσσαλίας.

Επίσης είπε ότι τέθηκε ως άμεση προτεραιότητα η αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού, που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία, όπως συμβαίνει με ειδικές και λίγες κατηγορίες αστυνομικών, που σημειωτέον είναι στον δρόμο κάθε μέρα και εργάζονται κάτω από αυξημένο κίνδυνο.

Ο κ. Καλούσιος τόνισε ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλία, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία τόνισε ότι είναι νέος θεσμός που εφαρμόζεται και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο περνά ο καιρός και προσαρμόζεται το προσωπικό της Π. Α., δεν θα είναι απαραίτητη η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε καθημερινή βάση.

Πηγή:  magnesianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis