Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 31/12/2023

Για μια ακόμα παραμονή Πρωτοχρονιάς αναβίωσε στο κέντρο του Ηρακλείου ο παραδοσιακός τρόπος ρύθμισης της κυκλοφορίας των οχημάτων με τη χρήση της “βαρέλας”.

Η συμβολική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στο σταυρό της πόλης - το Μεϊντάνι, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, του νέου αλλά και του απερχόμενου Δημάρχου Ηρακλείου και φυσικά πλήθους κόσμου. 

Ο παραδοσιακός αυτός τρόπος ρύθμισης της κυκλοφορίας φέρνει «άρωμα» από το παλιό Ηράκλειο, τότε που δεν υπήρχαν φανάρια και πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες να θυμηθούν τους παλιούς εκείνους καιρούς και στους νεότερους να γνωρίσουν το Ηράκλειο μιας άλλης εποχής.

Την εθιμοτυπική αυτή εκδήλωση συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου με τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ευχές για ένα νέο έτος με υγεία, αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία για όλο τον κόσμο.

Βαρέλα Ηράκλειο

Ο κ. Λαμπρινός δώρισε στον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιο Καρακούδη το καθιερωμένο καλάθι και ευχήθηκε στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην Τροχαία να έχουν καλή χρονιά με υγεία και λιγότερα ατυχήματα στους  δρόμους. Παράλληλα, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του, ευχαρίστησε τον κ. Καρακούδη για καλή συνεργασία όλων αυτών των ετών. 
Δεν παρέλειψε να κάνει και μια μικρή βόλτα με ένα από τα ρετρό αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ειδικά για την περίσταση.

Βαρέλα Ηράκλειο

Βαρέλα Ηράκλειο

Βαρέλα Ηράκλειο

cretalive.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis