Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
H απίστευτη ιστορία ενός Audi 80: Κλάπηκε πριν από 30 χρόνια, εξαγοράστηκε από αστυνομικό και κυκλοφορεί σαν καινούργιο
23:40 | 06/01/2023

Το Audi 80 των φωτογραφιών έχει μια απίστευτη ιστορία, αφού κλάπηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εξαγοράστηκε από αστυνομικό και σήμερα συνεχίζει αγέρωχο στην κατοχή του.

Όλα συνέβησαν στην Ολλανδία, εκεί όπου το 1989 το ολοκαίνουργιο τότε Audi 80 με αριθμό πινακίδας XJ-31-KT κλάπηκε από την πόλη της Μπρέντα, χωρίς μάλιστα ο κλέφτης να το παραβιάσει ή να του κάνει οποιαδήποτε ζημιά.

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος ήταν, όπως αναφέρει στο ολλανδικό Auto Week ο τωρινός κάτοχός του, ο 73χρονος, πρώην αστυνομικός, Cees van den Bussche, ότι ο κλέφτης είχε απλώς στην κατοχή του το κλειδί του αυτοκινήτου, το οποίο είχε αποσπάσει από το μπουφάν του ιδιοκτήτη, μιας και όπως αποδείχθηκε μετά, ήταν συνάδελφός του.

Μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή του ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου του, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια την ασφαλιστική του, από την οποία αποζημιώθηκε για την αξία του οχήματός του.

Audi 80

Ο κλέφτης από την πλευρά του, μαθαίνοντας ότι το αυτοκίνητο το ψάχνει η αστυνομία, το παράτησε μέσα σε ένα κλειστό γκαράζ, στην ίδια πόλη όπου κλάπηκε. Μετά από λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης του γκαράζ αντιλήφθηκε ότι μέσα υπήρχε ένα αυτοκίνητο, ειδοποίησε την αστυνομία και το κλεμμένο Audi 80 μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Bergen op Zoom.

Εκεί, δούλευε ο τωρινός ιδιοκτήτης του, ο Cees van den Bussche, ο οποίος βλέποντας το αυτοκίνητο που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και γνωρίζοντας ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα το βγάλει σε πλειστηριασμό, αποφάσισε να λάβει μέρος για να το αποκτήσει.

Ο van den Bussche, όπως ο ίδιος πάντα αναφέρει, δεν είχε ξαναπάρει ποτέ μέρος σε κάποιον πλειστηριασμό, απλώς την περίοδο εκείνη αναζητούσε ένα αυτοκίνητο μιας και το VW Golf που είχε στην κατοχή του, μετά από ένα ατύχημα, έπρεπε να αποσυρθεί πλήρως. Ο πρώην αστυνομικός έκανε την προσφορά του και λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε από την ασφαλιστική ότι κέρδισε τον πλειστηριασμό και ότι είναι αυτός ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Audi 80

Σήμερα, μετά από 33 χρόνια από τη στιγμή που το κλεμμένο Audi 80 ήρθε στην κατοχή του, ο van den Bussche έχει διανύσει 253.000 χιλιόμετρα μαζί του, με σχεδόν καθόλου προβλήματα όπως ο ίδιος αναφέρει.

Μάλιστα, η ίδια η κατάσταση του αυτοκινήτου μετά από τόσα χρόνια είναι πολύ καλή, μιας και ο ιδιοκτήτης του φρόντιζε πάντα να το παρκάρει σε κλειστό γκαράζ, να το πλένει αποκλειστικά στο χέρι και να πραγματοποιεί με… ευλάβεια τα service του.

Ο Cees van den Bussche δηλώνει ότι, παρότι ένα αυτόματο αυτοκίνητο θα τον βόλευε περισσότερο σήμερα λόγω ενός προβλήματος στο πόδι του, δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του Audi 80 και σίγουρα, ακόμη και εάν αγοράσει τελικά ένα νέο όχημα, θα κρατήσει το λευκό γερμανικό σεντάν για όλη του τη ζωή…

Audi 80

 

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis