Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 26/11/2017

Το ότι η παράταξη “λόμπι” που διοικεί την Ομοσπονδία βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση σύγχυσης είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, διατυπώσαμε καίρια και σημαντικά ερωτήματα για την μη πληρωμή των νυχτερινών για όσους Αστυνομικούς συμπλήρωσαν το όριο των προβλεπόμενων νυχτερινών ωρών, και το τι μέλλει γενέσθαι με την αναδρομική εφαρμογή του Νόμου 4472/17.

Δυστυχώς, η απάντηση της παράταξης που διοικεί την Ομοσπονδία ήταν για ακόμα μια φορά να στείλει την μπάλα στην… εξέδρα! Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. σαφώς δεν νομοθετεί, αλλά έχει άλλη μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους γιατί οδήγησε τον θεσμικό της ρόλο, σε ρόλο κομπάρσου. Έχει την ευθύνη των χαλαρών διεκδικήσεων, που όσο σκληρά μέτρα κι αν περάσουν, συνεχίζει να αντιδρά για τα μάτια του κόσμου και όχι επί της ουσίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι, μήνα με το μήνα, βλέπουμε απώλειες στους μισθούς μας και η Ομοσπονδία χαϊδεύει κι εμάς και την Ηγεσία. Δυστυχώς, όταν μας χρωστάνε δεδουλευμένα χρήματα συνήθως παρακαλάμε να υπογραφεί κάποια ΚΥΑ, ενώ όταν πρέπει να μας κρατήσουν, γίνεται άμεσα, χωρίς χρονοτριβές.

Οι ανώτατοι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι αισθάνονται καλά μ’αυτό;

Τι θα κάνουν εκτός από μια ανακοίνωση και μια συνάντηση;

Καθένας μας, θα έχει παρατηρήσει ότι ακόμα γίνονται κάθε μήνα στους μισθούς μας κρατήσεις για ύφασμα, ενώ δεν έχουμε πάρει στολές εδώ και χρόνια! Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος έμμεσης μείωσης των αποδοχών μας.

Ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα;

Ακόμα, όσοι έκαναν αιτήσεις για την αποπληρωμή της μάχιμης πενταετίας αλλά δεν ξεκίνησαν οι κρατήσεις, φαίνεται ότι θα πληρώσουν τα διπλά χρήματα, καθώς το κόστος της δε θα μείνει ανεπηρέαστο. Άλλη μια δέσμευση κλυδωνίζεται χωρίς να φαίνεται μέχρι στιγμής ότι απασχολεί τους εκπροσώπους μας.

Δυστυχώς, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για την επιβίωση του Έλληνα Αστυνομικού αλλά και για την ιστορία του Συνδικάτου, η Διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. περιορίζεται σε παρασκηνιακές διεργασίες και δημόσιες κατηγορίες μελών του Δ.Σ. που δεν πρόσκεινται σ’ αυτή. Τα προβλήματα είναι πολλά και καλό είναι να υπάρξει ένα δυνατό και αποτελεσματικό Συνδικάτο που θα δίνει λύσεις. Η σημερινή εικόνα μια διεκπεραιωτικής Π.Ο.ΑΣ.Υ. μόνο δεινά έχει να μας προσφέρει.

Γίνεται πλέον σαφές πως δεν κατηγορείστε για την νομοθέτηση επαχθών μέτρων για τον Ελληνα Αστυνομικό!

Ειστε υπεύθυνοι όμως γιατί παρότι σας εμπιστευτήκαμε στην εκπροσώπηση μας, ούτε ένα μέτρο της κυβέρνησης δεν καταφέρατε να σταματήσετε ούτε ένα επαχθές νομοθέτημα καταφέρατε να τροποποιήσετε προς όφελος μας!

Το βαρέλι έχει πάτο , η ανεπάρκεια σας Οχι !!!

ΕΝ.Α. (Ενωμένοι Αστυνομικοί)

“πρώτα ο Συνάδελφος”

enathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis