Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 26/03/2021

Η πρώτη θωρακισμένη BMW X7 στον κόσμο μπορεί να αντέξει τα πάντα: από χειροβομβίδες και πυροβολισμούς εξ επαφής, έως χαλαρές βόλτες με το φως να μπαίνει από τη γυάλινη οροφή.


Η BMW X7 είναι δημοφιλής σε πολιτικούς, στελέχη και διασημότητες, οπότε η Inkas αποφάσισε να προσφέρει την πρώτη θωρακισμένη παραλλαγή του μοντέλου στον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δημιουργίες της εταιρείας που ειδικεύεται στη θωράκιση αυτοκινήτων. Στη προκειμένη περίπτωση, η BMW X7 είναι σχεδιασμένη να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας και άνεσης, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα διακριτικό και δεν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από μια «απλή» X7. Μια πιο επισταμένη παρατήρηση ωστόσο, θα αποκαλύψει την αλήθεια με το κατά πολύ παχύτερο κρύσταλλο στις γυάλινες επιφάνειες. Η Inkas Armored δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες πέραν του ότι η κάλυψη που προσφέρει το αυτοκίνητο είναι 360 μοιρών. Το όχημα διαθέτει προστατευμένο θάλαμο επιβατών, ενισχυμένη ανάρτηση, ελαστικά με τεχνολογία που τους επιτρέπει ακόμα και σκασμένα να κάνουν τη δουλειά τους και προστασία για την μπαταρία αλλά και τα σημαντικότερα ηλεκτρικά συστήματα.

Η συγκεκριμένη X7 πληροί το βαλλιστικό πρότυπο CEN 1063 BR6 και μπορεί να αντέξει σε επιθέσεις από τουφέκια 7,62 χιλιοστών. Στα πιστοποιημένα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι επίσης και η προστασία των επιβατών από την έκρηξη δύο χειροβομβίδων που ταυτόχρονα εκπυρσοκροτούν κάτω από το αμάξωμα. Το μοντέλο μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με σειρήνες, φώτα έκτακτης ανάγκης και άλλα. Κάτω από το καπό, υπάρχει ο turbo 3,0 λίτρων 6κύλινδρος σε σειρά που αποδίδει 340 ίππους (xDrive40i). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που παράγει έως 620 ίππους. Ανεξάρτητα από το ποιος κινητήρας έχει επιλεγεί, όλοι συνδέονται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα σύστημα τετρακίνησης που σίγουρα θα βοηθήσουν στην απεμπλοκή από κάποια δύσκολη κατάσταση με καταδίωξη.

Κωνσταντίνος Μποϊδάνης

Πηγή: newsauto.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis