Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:43 | 01/10/2015

Κύριε Υπουργέ,

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) είναι, ως γνωστόν, το επίλεκτο τμήμα των Ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει συγκροτηθεί για τη διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, συλλήψεις βαριά οπλισμένων κακοποιών, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων, κλπ).

Κατά την πολυετή της δε επιχειρησιακή δράση υπό τας διαταγάς του εκάστοτε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει εγγράψει αξιοσημείωτες επιτυχίες, κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τόσο της διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της ελληνικής κοινωνίας που δεν είναι λίγες οι φορές που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα, τις, καθοριστικής σημασίας, επεμβάσεις της.

Όλα αυτά βεβαίως οφείλονται στην διαρκή εκπαίδευση και στο ανεξάντλητο φιλότιμο των στελεχών της, ιδίως τα τελευταία χρόνια, όπου η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα αρνητικά της ίχνη, δυστυχώς, και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα των αστυνομικών λειτουργιών.

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα, συζητώντας με στελέχη της νευραλγικής αυτής Υπηρεσίας, αποκομίσαμε την αίσθηση ότι εισπράττουν μια στάση ανεξήγητη εκ μέρους της πολιτείας. Ενώ θα έπρεπε αυτή η αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει τύχει της προσοχής όλων μας, φαίνεται ότι αφήνεται να αυτοακυρώνεται χωρίς τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα και εγκαταστάσεις. Ενώ η «τεχνολογία» της αστυνομίας εξελίσσεται και η διαρκής μετεκπαίδευση πρέπει να είναι καθημερινή έγνοια όλων, μας μεταφέρθηκε ότι προβάλλονται διάφορα εμπόδια ακόμα και για αυτήν την απλή μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας από το χώρο παλαιού στρατοπέδου στο Γουδί, όπου βρίσκεται σχεδόν από ιδρύσεώς της (1984) και ο οποίος παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να επιδείξετε άμεσα το ενδιαφέρον σας για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της Ε.Κ.Α.Μ., εγκρίνοντας την άμεση μεταστέγαση στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου, ενημερώνοντάς μας σχετικώς για τις δικές σας ενέργειες ώστε να είμαστε εις θέσιν κι εμείς από την πλευρά μας να αισιοδοξούμε ότι με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων αποκτήσαμε έναν πολιτικό προϊστάμενο που πιστοποιεί καθημερινά και εμπράκτως την διακηρυγμένη του βούληση για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία.

2014 poaxia no ypografes

 

http://poaxia.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis