Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 23/12/2021

Το συμβόλαιο της Renault με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 26 Alpine A110 προχωρά.


Αρκετοί θα ήθελαν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός σπορ αυτοκινήτου και να φορούν την στολή αστυνομικού. Κάποιοι λίγοι μπορεί και να το κάνουν πραγματικότητα μιας και κατά καιρούς έχουμε ακούσει για κατασκευαστές αυτοκινήτων να παραχωρούν σπορ μοντέλα σε αστυνομικές αρχές.

Εδώ πάντως δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Giulia ή για κάποια Lamborghini στα χέρια των καραμπινιέρων. Ωστόσο, ακόμη και έτσι οι αστυνομικοί που θα περιπολούν με μία από τις 26 συνολικά Alpine A110 θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα προνομιούχοι σε σχέση με άλλους που οδηγούν κάποιο ταπεινό περιπολικό των Peugeot ή Citroen.

Όπως μπορείτε να δείτε τα περιπολικά Alpine είναι βαμμένα στο χαρακτηριστικό βαθύ μπλε των γαλλικών αρχών και στα άκρα τους έχουν τα έντονα κίτρινα-κόκκινα αυτοκόλλητα. Εννοείται πως στην οροφή υπάρχει ο απαραίτητος φάρος και τα πλαϊνά αυτοκόλλητα με την λέξη «Gendarmerie».

Η οποία σημαίνει Εθνική Χωροφυλακή μιας και τα περιπολικά Alpine δεν θα κινούνται στο Παρίσι αλλά στην επαρχία. Πιο συγκεκριμένα σε μικρές πόλεις και αγροτικές περιοχές με λιγότερους από 20.000 κατοίκους. Κάτι που ακούγεται λογικό μιας και οι επιδόσεις και οι δυνατότητες ενός σπορ μοντέλου χρειάζονται κυρίως σε μια καταδίωξη.

Και κάτι μας λέει πως ελάχιστοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τους 252 ίππους που αποδίδει ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1.800 κυβικών. Ακόμα καλύτερα θα ήταν φυσικά τα πράγματα εάν επρόκειτο για την ακόμα πιο ισχυρή A110 S των 300 ίππων.

Πηγή:  newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis