Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γουίτλοκ
23:14 | 21/03/2023

Ο κορυφαίος γυμναστής της Βρετανίας, Μαξ Γουίτλοκ, θα επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην ομάδα που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ο 30χρονος είναι δύο φορές Ολυμπιονίκης στον πλάγιο ίππο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Τόκιο, ενώ επίσης κατέκτησε το χρυσό στις ασκήσεις εδάφους στη διοργάνωση του 2016, αλλά έκανε ένα... διάλειμμα μετά τους Αγώνες του Τόκιο.

Διαβάστε επίσης

Ο Γουίτλοκ, ο οποίος είναι επίσης τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, «ανοίχθηκε» γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε μετά το Τόκιο και παραδέχτηκε ότι πίστευε πως είχε τελειώσει με το άθλημα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμπεριλήφθηκα στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για μένα που περνούσα μια φάση, στην οποία δυσκολεύτηκα πραγματικά μετά το Τόκιο, ήταν μια περίοδος που έμαθα πολλά για τον εαυτό μου» ανέφερε σε δήλωσή του.

«Αυτή η περίοδος αυτοστοχασμού και εξέλιξης με οδήγησε να επιστρέψω, αλλά με μια νέα νοοτροπία. Είμαι πιο χαλαρός στην προπόνηση και στον αγώνα, αλλά εξίσου με μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να προοδεύω» συνέχισε.

Ο Γουίτλοκ είπε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι ένα σημαντικό «σκαλοπάτι» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά το Τόκιο» είπε.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 11 έως τις 16 Απριλίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis