Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 18/03/2024

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται στενά με την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του 43χρονου αρχιμαφιόζου και του σωματοφύλακά του που έχουν διαφύγει από τη χώρα μας, προκειμένου να συλληφθούν και να εκδοθούν στην Ελλάδα 

Ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ένα από τα μεγάλα κεφάλια της ρωσόφωνης μαφίας στην Ελλάδα, που είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται άμεσα με τις δολοφονίες που έχει διαπράξει η Greek Mafia τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Αφορμή για την αποκάλυψη στάθηκε το τυχαίο περιστατικό που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2023 στα Καλύβια Αττικής και παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός 16χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real news πρόκειται για έναν 43χρονο ρωσόφωνο μαφιόζο, με ενεργή συμμετοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας, ενώ φέρεται να κινεί τα νήματα και στην περιβόητη ομάδα V for Zakone της γεωργιανής μαφίας, με τις αρχές να βρίσκονται στα ίχνη του τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 43χρονος φαίνεται πως έχει φύγει από τη χώρα, μαζί με τον σωματοφύλακά του, καθώς σε βάρος και των δύο δεν αποκλείεται να έχουν υπογραφεί συμβόλαια θανάτου. Το ανθρωποκτονιών πάντως ήδη γνωρίζει σε ποια χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κρύβεται ο αρχιμαφιόζος με τον 32χρονο σωματοφύλακά του και συνεργάζονται στενά με την Ιντερπόλ, προκειμένου να τους συλλάβουν και να εκδοθούν στη χώρα μας.

Οι πυροβολισμοί στα Καλύβια

Ένα τυχαίο γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση τον Μάρτιο του 2023, όταν ο σωματοφύλακας του 43χρονου, πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια ένα 16χρονο παιδί, απλώς επειδή περνούσε έξω από το σπίτι του και του φάνηκε... ύποπτος.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τότε το περιστατικό δεν μπορούσαν να συλλάβουν τον λόγο για τον οποίο ένας άγνωστος άνδρας έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει ένα ανήλικο αγόρι, μέχρι την ημέρα που δολοφονήθηκαν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο και άρχισαν να συνδέεουν τα κομμάτια του παζλ. Ειδικά όταν ένα χρόνο περίπου πριν, το Πάσχα του 2022, με στρατιωτικού τύπου καταδρομική δολοφονήθηκε μέσα στο εξοχικό του στη Βοιωτιά ο υπαρχηγός της Greek Mafia, Γιάννης Σκαφτούρος και τα στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος ήταν σε πλήρη αναβρασμό.

Τη δολοφονία είχε διαπράξει η ρωσόφωνη μαφία που εμπλέκεται στα λαθραία τσιγάρα, ωστόσο τότε όλοι πίστευαν ότι τον Σκαφτούρο τον σκότωσαν μέλη αντιμαχόμενης ομάδας της Greek Mafia, όχι όμως και οι άνθρωποι του «θείου Τζο»μ που από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ποιοι είχαν πατήσει την σκανδάλη και ήδη σχεδίαζαν την εκδίκησή τους.

Η ρωσόφωνη μαφία φέρεται πως γνώριζε το γεγονός αυτό γιαυτό και στήθηκε ένα δίχτυ προστασίας γύρω από τα «μεγάλα κεφάλια», ένα εκ των οποίων ήταν και ο 43χρονος, με τον 32χρονο Ουκρανό, που πυροβόλησε τον 16χρονο να αναλαμβάνει την φρούρηση της μονοκατοικίας του στα Καλύβια.

Εκείνο το βράδυ, του Μαρτίου του 2023, ο 32χρονος είδε τον 16χρονο, μαζί με έναν φίλο του να κινούνται «ύποπτα» κοντά στο σπίτι του αρχιμαφιόζου, φορώντας φούτερ με κουκούλες. Ο λόγος που φορούσαν κουκούλες εντωμεταξύ, ήταν το γεγονός ότι μόλις είχαν κάνει γκράφιτι σε κοντινό σημείο.

Ο ουκρανός σωματοφύλακας άνοιξε πυρ εναντίον των ανήλικων, τραυματίζοντας τον 16χρονο, τον οποίο ο 32χρονος αργότερα προσπάθησε ακόμα και να απαγάγει, ωστόσο τα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν.

Το κινητό του Ρουμπέτη πρόδωσε τον Ρώσο αρχιμαφιόζο

Μετά την εκτέλεση του Ρουμπέτη, ο οποιός θεωρείται ότι ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Σκαφτούρου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι γύρω από το μυστήριο περιστατικό στα Καλύβια, καθώς είχαν πλέον στη διάθεσή τους το κινητό του Ρουμπέτη, το οποίο «μίλησε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο τηλέφωνο βρέθηκε φωτογραφία του 43χρονου Ρώσου μαφιόζου και του σωματοφύλακά του, καθώς από ό,τι φαίνεται είχαν ήδη στοχοποιηθεί από ένα κομμάτι της Greek Mafia, ετοιμάζοντας απόπειρα εναντίον του.

Όπως όμως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, στην εξιχνίαση της υπόθεσης, οι Ρώσοι «έφαγαν» πρώτοι τον Ρουμπέτη και τον κουνιάδο του Μουζακίτη.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis