Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:44 | 19/06/2023

Ενα μπερδεμένο κουβάρι διαπλοκής μεταξύ «νονών» του υποκόσμου, πληρωμένων δολοφόνων, λαθρεμπόρων καυσίμων και τσιγάρων, επιχειρηματιών, μελών τρομοκρατικής οργάνωσης και επίορκων αστυνομικών ξετυλίγεται μετά τη δολοφονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό και την ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου - οπλοστάσιο, το οποίο τα θύματα σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για τη δολοφονία άλλου «μεγάλου ονόματος» της λεγόμενης Greek Mafia.

Διαβάστε επίσης

Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής έχουν σχηματίσει μια καλή εικόνα για το τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία εντάσσεται στον κύκλο του αίματος μεταξύ κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μαφίας, που ήδη μετρά περισσότερους από 25 νεκρούς και δεν δείχνει να κλείνει. Και μέσα σε όλα αυτά, οι ερευνητές των υπηρεσιών Ασφαλείας διακρίνουν «υπηρεσιακό κύκλωμα» που παρείχε προστασία και πληροφόρηση στους αρχηγούς των εγκληματικών ομάδων.

Στον «χορό» των ερευνών έχει μπει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα στελέχη της, ο Ρουμπέτης διατηρούσε στενότατη φιλική σχέση με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ συνεκμεταλλεύονταν αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων.

Πλέον -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών- είναι ορατό το ενδεχόμενο ο πόλεμος στην καρδιά της Greek Mafia να λάβει άλλες διαστάσεις.

Το «μεγάλο όνομα»

Κομβικό σημείο στην υπόθεση αυτή ήταν η ανακάλυψη του αυτοκινήτου-οπλοστάσιο στον Νέο Κόσμο. Πέραν του ότι μέσα σε αυτό βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια βενζίνη, στοιχεία που έκαναν πασιφανές ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε δολοφονία με το modus operandi των ομάδων εκτελεστών της μαφίας, το σημείο όπου το είχαν σταθμεύσει οι δράστες ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από πρατήριο υγρών καυσίμων που ανήκει σε «μεγάλο όνομα» της νύχτας, που είχε δεχθεί και στο παρελθόν δολοφονική επίθεση και σώθηκε από θαύμα. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως είχε ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ του Βασίλη Ρουμπέτη και του συγκεκριμένου ποινικού, όμως οι εκτιμήσεις τους επιβεβαιώθηκαν πλήρως όταν ανακαλύφθηκε στο συγκεκριμένο όχημα γενετικό υλικό των Ρουμπέτη και Μουζακίτη, οι οποίοι όμως είχαν ήδη δολοφονηθεί.

Το σκηνικό πλέον για τους αστυνομικούς ήταν ξεκάθαρο. Οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, πριν οι ίδιοι προχωρήσουν στη δολοφονική ενέδρα που είχαν ετοιμάσει. Και το αυτοκίνητο με τα όπλα έμεινε εγκαταλελειμμένο μέχρι που αποκαλύφθηκε τυχαία από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι το έβλεπαν συνεχώς στο ίδιο σημείο για περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, λένε τα στελέχη της Ασφάλειας, είχε σταματήσει να επισκέπτεται το πρατήριό του και ο «νονός» που θεωρούν πως ήταν ο στόχος. «Ειδοποιήθηκε πιθανότατα από κάποιον που παρακολουθούσε τις κινήσεις των Ρουμπέτη και Μουζακίτη», λένε στη Realnews αστυνομικές πηγές, συνδυάζοντας την εκτίμησή τους αυτή με πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια άτυπη αστυνομική ομάδα, με «άνωθεν εντολές» και κατευθύνσεις, είχε αναλάβει από το 2022 την επιτήρηση του Ρουμπέτη και κάποιων άλλων ποινικών, σε μια όχι και απόλυτα τυπική διαδικασία, την οποία ακόμη και στελέχη της Ασφάλειας δεν γνώριζαν, ούτε γνωρίζουν ακριβώς.

Το αυτοκίνητο όμως αυτό έδωσε στους ερευνητές της Ασφάλειας και δύο ακόμη στοιχεία, που, απ’ ό,τι λένε, μπορεί να τους βοηθήσουν στη σκιαγράφηση του δικτύου των δολοφόνων που εμπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια στον κύκλο του αίματος ως οι φυσικοί αυτουργοί. Τα δύο πιστόλια, αντίθετα με τα καλάσνικοφ, ήταν αρχειοθετημένα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από δύο παλαιότερες υποθέσεις.

Το πρώτο χρησιμοποιήθηκε σε συμπλοκή αγνώστων με αστυνομικούς στη Μάνδρα πριν από μερικά χρόνια και με το δεύτερο είχε αυτοτραυματιστεί στην Πάτρα Αλβανός σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα. Και από τα δύο είχαν βρεθεί κάλυκες από τους οποίους έγινε και η ταυτοποίηση.

Στενή φιλία

Πέραν όλων αυτών των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη διπλή δολοφονία των Ρουμπέτη και Μουζακίτη στον Κορυδαλλό και την ανακάλυψη του αυτοκινήτου-οπλοστάσιο στον Νέο Κόσμο, εμφανίστηκε ένας παράγοντας που εμπλέκει πλέον στις έρευνες και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, το οποίο συνδεόταν με στενή φιλία με τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2009 από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, τόσο για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορους στόχους όσο και για αποστολές παγιδευμένων δεμάτων σε στόχους στην Ελλάδα αλλά και στα γραφεία πολιτικών προσωπικοτήτων σε όλη την Ευρώπη, όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγκελα Μέρκελ, αλλά και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφάλειας, όπως η Eurojust και η Europol. Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή 80 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019 με περιοριστικούς όρους.

Μετά την καταδίκη του μαζί με άλλους συντρόφους του και τον αδελφό του, κατηγορήθηκε για δύο απόπειρες απόδρασης, η μία μάλιστα ήταν η αποτυχημένη επιχείρηση με ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα. Ακόμη κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», μαζί με τον καταζητούμενο δραπέτη την περίοδο εκείνη και μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο Ξηρό, σύμφωνα με το οποίο θα ανατίναζαν τη μάνδρα των φυλακών του Κορυδαλλού με μια βόμβα 200 κιλών, έτσι ώστε να δραπετεύσουν ποινικοί και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που εξέτιαν ποινές. Μάλιστα, τότε στην υπόθεση αυτή είχε εμπλακεί και το όνομα του δολοφονημένου πλέον Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίο το αρχηγικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ιδιαίτερα θερμές σχέσεις. Από αυτόν, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, γνώρισε και τον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος ήταν ενταγμένος στην ομάδα Στεφανάκου, και έγιναν στενοί φίλοι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, μετά τη δολοφονία Στεφανάκου, το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων που είχε ο «αρχηγός της Greek Mafia» και του «επέβαλε» να αποσυρθεί και να αναλάβει τα πρατήρια ο Ρουμπέτης. Μετά την αποφυλάκισή του το 2019, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συνεργάστηκε με τον Ρουμπέτη στον τομέα των καυσίμων, που όμως αποδείχθηκε και ένα από τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης των εγκληματικών ομάδων, οι οποίες ξεκίνησαν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο με δεκάδες θύματα τα τελευταία χρόνια.

Επόμενο θύμα

Αυτό που προβληματίζει τώρα τους αξιωματικούς της Ασφάλειας αλλά και της Αντιτρομοκρατικής είναι αν το συγκεκριμένο αρχηγικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς θα μπορούσε να έχει στοχοποιηθεί ως το επόμενο θύμα του πολέμου, του οποίου θύμα ήταν και ο στενός του φίλος, Βασίλης Ρουμπέτης, ή αν αποφασίσει να εκδικηθεί για τη δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Οπως λένε αστυνομικές πηγές, το γεγονός πως ο αδελφός του φυγάδευσε την έγκυο σύζυγό του σε άγνωστο σημείο μετά τη δολοφονία του Ρουμπέτη δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος έχει έναν ευρύ κύκλο συντρόφων με άριστη γνώση του αντάρτικου πόλης, αλλά και ποινικών που γνώρισε στη φυλακή, οι οποίοι συνδέονται φιλικά μαζί του, οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια και να υλοποιηθεί, θα σηματοδοτούσε μια εξαιρετικά περίπλοκη εξέλιξη σε αυτό που ονομάζεται “πόλεμος των στελεχών της Greek Mafia”», σημειώνει χαρακτηριστικά εμπειρότατο στέλεχος των υπηρεσιών Ασφαλείας.

Πηγή:  real.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis