Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γράμμα στον Πατέρα
23:14 | 17/01/2024

Η θεατρική παράσταση «Γράμμα στον Πατέρα» του Φραντς Κάφκα, από την Ομάδα Θέατρο Πρότασημ κάνει πρεμιέρα αύριο, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στην ειδικά διαμορφωμένη θεατρική σκηνή του Goethe Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Kafka Jahr/Έτος Κάφκα» για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τον θάνατο του σπουδαίου λογοτέχνη.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Φραντς Κάφκα επιστρέφει για 3η χρονιά και σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή φωτίζει την τρομακτική επίδραση που έχει ένας πατέρας πάνω στον γιο του και την πιο κρυφή πληγή που χαράσσεται πάντα από την ίδια την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης

Η παράσταση, που παρακολούθησαν πάνω από 4.000 θεατές και που αποτελεί την πιο επιτυχημένη θεατρική παραγωγή της Ομάδας Θέατρο Πρόταση, παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2019 στο Μπενσουσάν Χαν, έπειτα στον χώρο της Βίλας Καπαντζή και το 2022 στο Θέατρο Τ, δημιουργώντας αίσθηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο τριανταεξάχρονος Φραντς, λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, απευθύνεται στον πατέρα του γράφοντάς του μια επιστολή, όπου αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την τραυματική τους σχέση. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας - τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει. Οι θεατές της παράστασης κάθονται στο ίδιο οικογενειακό τραπέζι μαζί με τους τρεις ηθοποιούς, βιώνοντας μαζί τους όλα εκείνα τα περιστατικά, τις αγωνίες και τις ήττες που διαμόρφωσαν τον νεαρό Φραντς. Στο «Γράμμα στον πατέρα» γίνονται όλοι μάρτυρες, θύματα και συνένοχοι.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του «Kafka-Jahr/Έτος Κάφκα», ενός καλλιτεχνικού project με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Franz Kafka, που διοργανώνεται από το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομάδα Θέατρο Πρόταση.

Ταυτότητα παράστασης

Δραματουργική επεξεργασία: Στέλιος Βραχνής, Κωνσταντίνος Αβράμης Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής 
Πρωτότυπη μουσική: Θάνος Χαριζάνης 
Σκηνικά - Κοστούμια: Στέλιος Βραχνής και η ομάδα των ηθοποιών 
Διεύθυνση παραγωγής: Παύλος Παυλίδης, Μαρία Παπαδοπούλου Επικοινωνία: Μαρία Τότσκα 
Φωτογραφίες: Απόστολος Λινάρδος, Ευγένης Κοψαχείλης 
Παραγωγή: Ομάδα Θέατρο Πρόταση / Goethe-Institut Thessaloniki 
Ερμηνεύουν οι: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Λινάρδος, Παύλος Τάνης
Το έργο κάνει πρεμιέρα αύριο, στις 21:00, και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 9 Φεβρουαρίου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τα εισιτήρια δείτε εδώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis