Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet
10:19 | 04/06/2024

«Γκρίνια» επικρατούσε στις τάξεις της Αστυνομίας σχετικά με το επίδομα το οποίο λάμβαναν οι αστυνομικοί προερχόμενοι από την επαρχία στην Αττική, για ενίσχυση της αστυνόμευσης της πρωτεύουσας.

 

Διαβάστε επίσης

«Είχε αυξηθεί η ημερήσια αποζημίωση»

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ερχόντουσαν αστυνομικοί από την επαρχία να ενισχύσουν την Αστυνόμευση στην Αττική», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροείδακος.

«Είχε αυξηθεί η ημερήσια αποζημίωση, ήταν στα 109 ευρώ την ημέρα και φτάσαμε στο σημείο να έρχονται αστυνομικοί και να αμείβονται με ποσά από 2.000 έως 3.000 ευρώ, συν τον μισθό τους, οπότε υπήρξε μια αντίδραση από αυτούς που γνωρίζανε».

Μετά από τις αντιδράσεις, «μειώθηκε η ημερήσια αποζημίωση, είναι στα 43 ευρώ. Από αυτά πρέπει να πληρώσουν ξενοδοχείο συν το φαγητό τους».

«Εμείς, το πρώτο πράγμα που είπαμε στον υπουργό όταν ήρθε στο υπουργείο, είναι αυτό που λέγαμε χρόνια τώρα, να αμείβονται οι πρώτοι ανταποκριτές, δηλαδή οι ΔΙΑΣ, περιπολικά και ΖΗΤΑ, με κάποια υλική επιβράβευση γιατί αυτοί πάνε πάντα πρώτοι και αυτοί έχουν στην αστυνόμευση τον πρώτο λόγο. Το υιοθέτησε και έχει δεσμευθεί», συμπληρώνει ο κ. Μαυροείδακος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis