Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:29 | 24/12/2023

Προς Τουρκία ή Μάλτα επιχειρεί να διαφύγει ο 37χρονος από την Αλβανία που καταζητείται για τον σοβαρό τραυματισμό των τριών νεαρών από την Κρήτη στο Γκάζι.

Οι σχετικές πληροφορίες των προσπαθειών διαφυγής του έχουν περιέλθει στην κατοχή των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών από αξιόπιστες πηγές.

Διαβάστε επίσης

Για αυτό το λόγο έχουν ενημερώσει αστυνομικές υπηρεσίες του Έβρου, νησιών και της δυτικής Ελλάδας προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση εντοπισμού του.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κακοποιού προϋποθέτει και τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τη σύλληψη του, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, με το ένταλμα σύλληψης του να έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό.

Γκάζι: Προς Τουρκία ή Μάλτα προσπαθεί να διαφύγει ο 37χρονος Αλβανός - Ευρωπαϊκό το ένταλμα σύλληψής του

Το βαρύ παρελθόν του

Δύο φορές είχε απελαθεί από την Ελλάδα, ο 37χρονος επικίνδυνος πιστολέρο, που αναζητείται από τις αρχές, για την τριπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Έπαιρνε 3μηνη "τουριστική" άδεια, αλλά στη συνέχεια δεν δικαιολογούσε την παρουσία του στη χώρα μας. Πέντε φορές είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές, τις τρεις (2005, 2009, 2010) για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, το 2011 είχε συλληφθεί για κλοπή-διάρρηξη ανθοπωλείου, το 2012 για κλοπές αυτοκινήτων στην Κέρκυρα. Το 2012 είχε τραυματίσει δύο αστυνομικούς στην Αλβανία κατά τη διάρκεια ληστείας.

Κι όμως, παρά το βεβαρημένο ποινικό παρελθόν του, εντός και εκτός συνόρων, βρήκε τρόπο να επιστρέψει από την Αλβανία στην Ελλάδα και να συνεχίσει ανενόχλητος τη παραβατική του δράση, ενώ το όνομά του ήταν στον "κατάλογο ανεπιθυμήτων".

Γκάζι

Ο Αλβανός μαφιόζος πυροβολεί και ο συνοδηγός "ξηλώνει" τις πινακίδες

Στο μεταξύ, νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή και την επίθεση σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι, πιστοποιεί την αγριότητα με την οποία έδρασε ο "πιστολέρο" και ο συλληφθείς συνεργός του.

Στο βίντεο βλέπουμε το μαύρο τζιπ των δύο δραστών με καταγωγή από την Αλβανία. Έχει προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση με νεαρούς Κρητικούς που διασκέδαζαν στο Γκάζι.

Οι Αλβανοί κατεβαίνουν από το τζιπ, κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος των νεαρών, για λίγο τους χάνουμε από την εικόνα, αλλά στη συνέχεια βλέπουμε τον 33χρονο συνοδηγό να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές τα θύματα.

Στη συνέχεια ο 37χρονος καταζητούμενος "πιστολέρο", με ένα πιστόλι που κρατά από την αρχή του καβγά, να πυροβολεί τέσσερις φορές εναντίον τους τραυματίζοντας τους τρεις από αυτούς, εκ των οποίων τον έναν σοβαρά καθώς έχει βληθεί στο κεφάλι.

Μάλιστα, αφότου έχουν πυροβολήσει ο 33χρονος αφαιρεί την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας του τζιπ προκειμένου να μην εντοπιστούν και στη συνέχεια διαφεύγουν.

Ο 33χρονος παραδόθηκε, αλλά ο "πιστολέρο" ακόμα διαφεύγει τη σύλληψη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis