Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 19/12/2023

Αδίστακτος και άκρως επικίνδυνος χαρακτηρίζεται ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο που πυροβόλησε τους Κρητικούς στο Γκάζι, για τον οποίο χθες Δευτέρα εκδόθηκε ένταλμα από την 29η τακτική ανακρίτρια για τη σύλληψη του, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αν και οι σχέσεις του με την Αλβανία είναι ιδιαιτέρως στενές, οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα μας.
Αντιθέτως, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ πως ο κλοιός γύρω του στενεύει.

Διαβάστε επίσης

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τονίζουν με νόημα την σημασία της σύλληψης ενός τέτοιου ατόμου, αναφέροντας πως η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να συλληφθεί.

Επικίνδυνος ο καταζητούμενος Αλβανός -Δεν θα διστάσει να πυροβολήσει κατά αστυνομικών

Πρόκειται για ένα άτομο που θεωρείται ότι με την ίδια ευκολία που σήκωσε το χέρι του και πυροβόλησε σε ευθεία βολή, τρεις ανθρώπους με τους οπαίους δεν είχε απολύτως καμία διαφορά, με την ίδια ευκολία θα πυροβολήσει και εναντίον αστυνομικών.

Γι' αυτό τον λόγο δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη του έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν ζωές.

Από την πρώτη στιγμή πάντως οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, είχαν αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα του 37χρονου, λόγω του τρόπου δράσης του, με το βιντεοληπτικο υλικό να δίνει σημαντικές απαντήσεις .

Είχε απελαθεί δύο φορές ο 37χρονος καταζητούμενος Αλβανός

Η κύρια δράση του εντοπίζεται στην Αλβανία, εκεί που φέρεται να είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, να είχε εμπλοκή σε ληστείες αλλά και σε πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών.

Ωστόσο, στη χώρα μας φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και ναρκωτικά ενώ φέρεται να είχε απελαθεί δυο φορές.

Το «βαρύ» ποινικό παρελθόν του 33χρονου Αλβανού που συνελήφθη

Από την πλευρά του, ο 33χρονος συνοδηγός του πολυτελούς τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δυο ποινικοί και συνελήφθη  από την ΕΛ.ΑΣ, επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν γνώριζε πως ο 37χρονος οπλοφορούσε.

Μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή και να ανέφερε: «Εγώ έριξα απλά ένα χαστούκι δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει».

Πάντως, όπως προκύπτει έχει απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές για βαριά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Συγκεκριμένα:

Το 2008 στην  Κρυσταλοπηγή για Διακίνηση μεταναστών και το νόμο περί αλλοδαπών
Το 2010 για διακίνηση ναρκωτικών
Το 2012 για τη συμμετοχή του σε  Εγκληματική οργάνωση, κλοπές, όπλα και ναρκωτικά
Το 2015 για Απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική Βλάβη, το νόμο περι όπλων
Και το 2019 για συμμετοχή σε Εγκληματική οργάνωση , πλαστογραφία , κλοπές ενώ τότε του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι βάσει των οποίων έπρεπε να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο ΤΑ Μελισσίων.
Αύριο Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis