Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 22/08/2023

Βαρυσήμαντη επιστολή σε Υπ. Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος κάνοντας λόγο για την κακή κατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας που όπως λέει εκθέτει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε επίσης

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΠΡΟΣ :

κ.Αρχηγό ΕΛΑΣ

κ.Υπουργό Ασφαλείας Πολίτη.

Κοιν:Γραφείο πρωθυπουργού.

Πραγματικά αδιανόητες και τραγικές καταστάσεις συμβαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφερειακής διοίκησης Δυτικής Ελλάδος που έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών της Αιγιαλείας. 

Πριν από τέσσερις  μήνες περίπου, κατόπιν αναφοράς μου οι μηχανές της Ομάδας Δίας του αστυνομικού τμήματος Αιγιαλείας που επί μήνες ήταν σε συνεργείο της Πάτρας για επισκευή επιτέλους επισκευαστηκαν.

Στο διάστημα αυτό επί μήνες η ομάδα Δίας δεν υπήρχε αφού επί μήνες επισκευάζονταν οι μηχανές.

Θα περίμενε κανείς ότι αφού επισκευάζονταν τόσους μήνες ότι θα λειτουργούσαν σωστά….Και όμως 2 μήνες μετά την πολύμηνη επισκευή τους ενημερώθηκα ότι οι 7 από τις 9 μηχανές χάλασαν πάλι και δεν είναι διαθέσιμες…Οι δε αστυνομικοί της Ομάδας Δίας κάνουν βάρδια σε περιπολικό …..

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε τέτοιες καταστάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής μας.Αν θέλετε να καταργήσετε την Ομάδα Δίας πείτε μας …

Την ίδια ώρα 20 Αστυνομικοί και αξιωματικοί ήρθαν με μετάθεση στην Αχαΐα και για την Αιγιάλεια κανένας διαθέσιμος.Απεναντίας δε, έφυγαν 5 αστυνομικοί από Αστυνομικο Τμήμα Αιγιαλείας και αποδυναμώθηκε και η ασφάλεια αφού 3 άτομα έφυγαν από αυτήν για να καλύψουν τα κενά του αστυνομικού τμήματος με αποτέλεσμα την εν γένει αποδυνάμωση. 

Κατόπιν των ανωτέρω αιτουμαι:1) άμεσα την επαναλειτουργία της Ομάδας Δίας γιατί αυτή η κατάσταση με τα συνεργεία σας που πιο πολλούς μήνες επισκευαζονται παρα είναι διαθέσιμες για ασφάλεια των πολιτών είναι τραγελαφικό γεγονός που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

2)Να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στη στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Αιγιαλείας και της Ασφαλείας που για εσάς προφανώς ,όπως προκύπτει από τα ανωτέρω γεγονότα δεν σας ενδιαφέρουν καν ,αδιαφορώντας στο μέγιστο βαθμό για την ασφάλεια των πολιτών. 

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας προς τα ανωτέρω που αιτούμαι.

Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτές οι αδιανόητες καταστάσεις στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας.

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.

Πηγή:  aigiovoice.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis