Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 13/04/2024

ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;

Ως συνδικαλιστική Ομάδα, που σκοπό έχουμε την προστασία και τη διασφάλιση των σκληρά εργαζομένων Αστυνομικών των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1264/1982 και του Συντάγματος,καταγγέλουμε ότι, έπειτα και από έρευνα που έγινε από Ομάδες Εργασίας μας, δυστυχώς, σε πολλές Υπηρεσίες καταστρατηγούνται οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις (Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας), σε βάρος των εργαζομένων Αστυνομικών. Ειδικότερα διαπιστώθηκαν οι εξής σοβαρές παρατυπίες:

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, σε πολλές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) δεν είχε εκδοθεί - ανακοινωθεί η εβδομαδιαία υπηρεσία (για έως και τη μεθεπόμενη Δευτέρα την 06:00 πμ), ήτοι δηλαδή μέχρι και την 06:00 πμ της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, όπως ρητά, ξεκάθαρα και υποχρεωτικά προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, οπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/2013, με αποτέλεσμα πολλοί, οικογενειάρχες Αστυνομικοί κυρίως, να μην μπορούν να προγραμματίσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και να δημιουργούνται πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Ποιος υπηρεσιακός παράγοντας έδωσε, άραγε, τέτοια παράνομη εξουσιοδότηση στις Υπηρεσίες ώστε να μην τηρούν την υφιστάμενη εργασιακή νομοθεσία του Κανονισμού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας;

Δεν γίνεται, από τη μία πλευρά, οι Διοικήσεις των Υπηρεσιών να ζητάνε από τους Αστυνομικούς την πιστή τήρηση των ωραρίων εργασίας και του κανονικού της στολής, όταν, από την άλλη, παραβιάζεται και το ωράριο εργασίας, όσον αφορά τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, ενώ και δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοί μας τι υπηρεσία θα εκτελέσουν, ούτε καν για τη μεθεπόμενη μέρα και δεν τους χορηγούνται κανονικά τα προβλεπόμενα εφόδια και υφάσματα για τις στολές!

Έτσι, σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω της μεγάλης έλλειψης Προσωπικού, των εκατοντάδων αποσπάσεων από τη μία Υπηρεσία στην άλλη -εντός Νομού δηλαδή-, του μεγάλου φόρτου εργασίας και των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, αλλά και μη ορθολογικής χρησιμοποιήσει του προσωπικού, κάτι που, επιτέλους, πρέπει να  σταματήσει!

Επειδή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και του Συντάγματος έχουμε έννομο συμφέρον και υποχρέωση για τη διασφάλιση των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Αστυνομικών και εξάλλου λόγω του ότι κανένας δεν εξαιρείται από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για την πιστή τήρηση της νομιμότητας υπέρ των σκληρά εργαζόμενων Αστυνομικών όλων των Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης και βέβαια ζητάμε την απάντηση των αρμοδίων για τις παρατυπίες και καταστρατηγήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2024

Οι κάτωθι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές:

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΛΑΜΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis