Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:23 | 08/04/2024

Ως συνδικαλιστική Ομάδα, που σκοπό έχουμε την προστασία και τη διασφάλιση των σκληρά εργαζομένων Αστυνομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1264/1982 και του Συντάγματος, έπειτα και από αρκετα παράπονα, καταγγέλουμε ότι, δυστυχώς, εκκρεμούν και καθυστερούν πολλές διοικητικές πράξεις προαγωγών χαμηλόβαθμων Αστυνομικών, εδώ και πολλούς μήνες, κάτι που απαγοητεύει πολλούς εργαζόμενους Αστυνομικούς!

Συγκεκριμένα θα έπρεπε, εδώ και μήνες πριν, ακόμα και από το έτος 2023 μάλιστα, να έχουν εκδοθεί οι κάτωθι προαγωγές:
- Αρχιφυλάκων Με Εξετάσεις που προάγονται σε Ανθυπαστυνόμους, λόγω συμπληρώσης 5 ετών στον βαθμό!
- Ανθυπαστυνόμων σε Υπαστυνόμων Β' του Νόμου 3686/2008, λόγω συμπλήρωσης 9 έτη στον βαθμό!
- Υπαστυνόμων Β' του Νόμου 3686/2008 σε Υπαστυνόμων Α', λόγω συμπλήρωσης 4 ετών στον βαθμό!

Συνολικά οι ανωτέρω προαγωγές που αφορούν πάνω από χίλιους (1.000) χαμηλόβαθμους εργαζόμενους Αστυνομικούς, λόγω της γνωστης Ελληνικής γραφειοκρατίας, που παρόλο την 8ετή Μνημονιακή περίοδο της χώρας μας, δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε να σταματήσει!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτές οι προαγωγές αποφασίζονται από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα από μονοπρόσωπο Όργανο, από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Κλάδου, κατόπιν βέβαια έγκρισης του αρμοδίου Συμβουλίου Κρίσεων. Όμως παρόλο που οι προαγωγές αποφασίζονται αναδρομικά, σίγουρα παρατηρείται και υπάρχει υπηρεσιακή αδικία για τον Αστυνομικό, που θα έπρεπε άλλον βαθμό να φέρει πραγματικά για το χρονικό αυτό διάστημα και έφερε, δυστυχώς, τον προηγούμενο βαθμό, εκτελώντας τα υπηρεσιακά καθήκοντα με κατώτερο βαθμό, δημιουργώντας υπηρεσιακές δυσχέρειες και ανισότητες!

Εν αντιθέσει όμως, που σε αντίστοιχες και ανάλογες προαγωγές άλλων Αξιωματικών, που απαιτείται μάλιστα και έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αυτές γίνονται άμεσα, ακόμα και μέσα σε μία μέρα! Κάτι που εύλογα προκαλεί εύλογα ερωτήματα!

Άμεσα πρέπει η Ηγεσία να προωθήσει τις απαραίτητες υπηρεσιακές και νομοθετικές αλλαγές και τροποποιήσεις, έτσι ωστε, οι προαγωγές χαμηλόβαθμων Αστυνομικών να εκδίδονται άμεσα και όχι μετά από μήνες!

Όταν αργεί η υπηρεσία να εκδόσει τις προαγωγές, πέραν του οικονομικού προβλήματος που δημιουργείται και ξεπερνιέται όμως με τις αναδρομικές προαγωγές, δημιουργούνται ζητήματα δεοντολογίας και αισθήματα αδικίας, ανισότητας και ηθικής, στο πολύπαθο Αστυνομικό προσωπικό που καθημερινά υπερβαίνει τις δυνάμεις του γαι να διασφαλίσει την Ελληνική Κοινωνία από το έγκλημα και την ανασφάλεια που αυτό προκαλεί.

Οι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές:
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Παναγιώτης
ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος
ΛΑΜΑΡΗ Ελένη
ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Λάζαρος
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis