Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Για κλήση 56 ευρώ πήγε στο δικαστήριο με δικηγόρο των 7.000 ευρώ
23:14 | 09/04/2023

Ο24χρονος Joshua Tishman οδηγούσε ένα Nissan Maxima στον αυτοκινητόδρομο Capital Beltway στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, οδηγούσε στη μεσαία λωρίδα όταν ξαφνικά, ένα όχημα από τα αριστερά μπήκε στη λωρίδα του απότομα. Η κατάληξη ήταν ότι για μια κλήση 60 δολαρίων (56 ευρώ), πήγε σε δικαστήριο με μεγαλοδικηγόρο που θα του κόστιζε 7.500 δολάρια (7.000 ευρώ). Αλλά ας συνεχίσουμε την αφήγηση.

Όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, πάτησε φρένο και αναβόσβησε τα φώτα μεγάλης σκάλας για να δηλώσει την δυσφορία του. Από πίσω του ακολουθούσε ένας αστυνομικός της πολιτείας με το περιπολικό του που τον σταμάτησε λίγο αργότερα για να του κόψει κλήση για αυτή του την ενέργεια.

Διαβάστε επίσης

Ο Tishman θεώρησε ότι η κλήση ήταν άδικη και θα διεκδικούσε το δίκιο του στο δικαστήριο. Αντί όμως να παρουσιαστεί μόνος του στο δικαστήριο την καθορισμένη ημέρα, έψαξε για νομική υπεράσπιση. Και κατέληξε στον διακεκριμένο δικηγόρο της Ουάσινγκτον Mark Zaid.

Ο γνωστός δικηγόρος

Η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον καθώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν μέλος της νομικής ομάδας υπεράσπισης του πληροφοριοδότη που διέρρευσε στοιχεία σχετικά με την προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να εξαναγκάσει την Ουκρανία και άλλες χώρες να δώσουν διάφορες "βρώμικες” πληροφορίες για τον τότε υποψήφιο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος προσήλθε προετοιμασμένος στην δίκη του Tishman. Το Μέριλαντ δεν έχει νόμο που να απαγορεύει το γρήγορο αναβόσβησμα των φώτων για να προειδοποιήσει άλλους οδηγούς. Τελικώς, ο οδηγός αθωώθηκε και ο δικηγόρος παρέστη σε μια απλή υπόθεση αστικού δικαίου για κλήση 60 δολ. όπου την παράστασή του θα την χρέωνε τουλάχιστον 7.500 δολ. Αντιθέτως, το έκανε αφιλοκερδώς όπως αναφέρει η Washington Post.

www.topgeargreece.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis