Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 23/12/2022

Ευχές για καλά Χριστούγεννα έστειλε η Τροχαία Ηρακλείου από την Πύλη Ιησού σήμερα το πρωί, μοιράζοντας φυλλάδια και έντυπο υλικό με χρήσιμες συμβουλές οδικής ασφάλειας στους διερχόμενους οδηγούς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης ανέφερε ότι πρόκειται για μία συντονισμένη δράση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης η οποία πραγματοποιείται και στους τέσσερις Νομούς του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής των τροχαίων ατυχημάτων, τροχονόμοι αστυνομικοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς με ευχές για καλά Χριστούγεννα και ασφαλείς μετακινήσεις.

Λόγω μάλιστα της αυξημένης κίνησης των οχημάτων που αναμένεται τις ημέρες αυτές ο διοικητής απεύθυνε θερμή παράκληση προς όλους τους οδηγούς να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγησή μας, να μην αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες, να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες προσπεράσεις, να μην μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούμε και γενικότερα να οδηγούμε αμυντικά τηρώντας του κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης σε περίπτωση που κάποιος καταναλώσει αλκοόλ να μην οδηγήσει ο ίδιος το όχημα αλλά να παραχωρήσει την οδήγηση του οχήματος σε άλλο άτομο που δεν θα έχει καταναλώσει αλκοόλ. Όπως τόνισε ο ίδιος, φοράμε πάντα το κράνος μας στις μηχανές και τη ζώνη ασφαλείας σε όλες τις θέσεις μέσα στο όχημα προκειμένου να προστατευτούμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι συνεπιβάτες που βρίσκονται μαζί μας στο όχημα.

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να πειθαρχήσουμε προκειμένου και μετά τις γιορτές να είμαστε το ίδιο υγιείς που είμαστε και σήμερα δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τέλος ευχήθηκε και ο ίδιος καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis