Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ορκωμοσία νέων αξιωματικών
17:55 | 09/06/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης παρέστη σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β΄ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωποι, Συνδικαλιστικών ενώσεων, Αστυνομίας της Κύπρου, πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χαράλαμπος Λαλούσης ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τους νέους Αξιωματικούς μας, ιστορική στιγμή για τη Σχολή και ιστορική στιγμή για τους συγγενείς και φίλους των νέων Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Ξέρω ότι έχουν υποχρεώσεις και έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέσα από μελέτη, μέσα από εξετάσεις για να είναι σήμερα εδώ, να ορκίζονται και να τους αποδίδεται το σύμβολο τιμής του Αξιωματικού της Αστυνομίας, το τιμημένο ξίφος.

Εικόνα
ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας και που τολμήσατε, προσπαθήσατε και πήρατε όλα αυτά εφόδια γνώσης.

Αυτό θέλουμε μια σύγχρονη αστυνομία, καλά εκπαιδευμένη, η οποία να είναι ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση ποτέ δεν σταματάει. Και η Αστυνομία είναι ένας επιστημονικός κλάδος, που πρέπει συνέχεια να προοδεύει μέσα από την υψηλή εκπαίδευση και τη χρησιμοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας για την καταπολέμηση των παραβατικών και  εγκληματικών πράξεων.

Ως υπηρεσιακός Υπουργός, κύριο στόχο έχω να υπάρχει συνέχεια στο έργο της Αστυνομίας, να μην υπάρχει κανένα κενό. Να υπάρχει συνέπεια στα μέχρι τώρα δρώμενα της Αστυνομίας.

Με την ευκαιρία αυτή μου δίνεται μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον προηγούμενο Υπουργό τον κ. ο Θεοδωρικάκο, ο οποίος επί δύο χρόνια πραγματικά έκανε τεράστιο έργο. Και τον ευχαριστώ για την προσπάθεια που έκανε γιατί όλο αυτό που κάνετε, όλοι εσείς,  υπηρετείτε τον πολίτη.

Υπηρετείτε την ασφάλεια των πολιτών και το αίσθημα ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό αγαθό σε μια κοινωνία η ασφάλεια. Όταν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας, έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών, άρα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό αυτό που προσφέρετε.

Να το κάνετε κατά δίκαιο τρόπο και μέσα από τις Αρχές και αξίες που μάθατε. Και  αυτό είναι το σημαντικό που η Σχολή σας έδωσε: Πέρα από την μόρφωση, τις Αρχές και τις αξίες που πρέπει να υπηρετείτε. Τις Αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, τις Αρχές και τις αξίες σεβασμού προς τον άνθρωπο.

Εικόνα
 ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία της Αστυνομίας, του προσωπικού, με τους καθημερινούς ανθρώπους και την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης. Αυτή είναι η προσπάθεια. Πάντα να πορεύεστε έτσι και να προσπαθείτε να βάζετε στόχους στη ζωή σας.

Σήμερα ανεβήκατε ένα πολύ σημαντικό σκαλί. Ο Άγιος Αρτέμιος να σας προστατεύει και να σας καθοδηγεί και να σας δείχνει το δρόμο της αρετής. Το έργο σας είναι δύσκολο και το έχω αντιληφθεί από τις πρώτες μέρες που η ελληνική πολιτεία με τίμησε με τα καθήκοντα του υπηρεσιακού Υπουργού. Αυτό το διάστημα η προσπάθειά μου είναι να υπάρχει αυτή η συνέχεια και να είμαι πάντα κοντά σας.

Σας ευχαριστώ, συγχαρητήρια για το έργο σας, συγχαρητήρια στη Σχολή, στη διοίκηση, στο προσωπικό, στους καθηγητές γι’ αυτό που έκαναν.

Καλή δύναμη σε όλους, καλή συνέχεια στο έργο σας και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Περιμένουμε πολλά από εσάς, περιμένουμε να πάτε ένα βήμα μπροστά και να υπηρετήσετε με χρέος και ευθύνη τα καθήκοντά σας.

Εικόνα
ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Επιπλέον, ευχαριστώ τους αδελφούς Κυπρίους που και αυτοί συμμετείχαν στην εκπαίδευση και πραγματικά όπως είπε ο κ. Διοικητής δείχνει τη στενή σχέση της Ελλάδος με την Κύπρο και η κοινή εκπαίδευση και οι κοινοί δεσμοί που σίγουρα δημιουργούν και φιλίες μοναδικές είναι κάτι το οποίο μας ξεχωρίζει.

Να είστε καλά, καλή δύναμη και ευχαριστώ όλους όσοι είστε σήμερα εδώ και ειδικά τους συγγενείς των νέων Αξιωματικών που νιώθουν και αυτοί, νομίζω είναι συγκινημένοι, χαρούμενοι σε αυτή τη σεμνή τελετή. Και θα ήθελα τελευταία, νιώθω ιδιαίτερη χαρά που σήμερα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος και το λέω γιατί έχει μια μοναδική σχέση με την Αστυνομία αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι με συνδέουν με το Σεβασμιότατο εγκάρδιες σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού λόγω της πρώτης μου θητείας ως Διοικητής στην όμορφη Σάμο. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis