Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:16 | 09/05/2023

Σωτήρια επέμβαση από άνδρες της ΟΠΚΕ σε άνδρα που αυτοτραυματίστηκε κόβοντας τις φλέβες του σε καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κλήθηκαν σήμερα το πρωί να μεταβούν στον καταυλισμό της οδού Σαμαρίνας, καθώς το τηλεφώνημα που έγινε στις Αρχές, ανέφερε περίπτωση ατόμου το οποίο έχει αυτοτραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης

 

Εικόνα
εκαβ

 

Εικόνα
οπκε

 Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου, επενέβη ομάδα ΟΠΚΕ όπου εντόπισε το άτομο εντός παραπήγματος για να διαπιστώσουν ότι είχε κόψει τις φλέβες του ενός χεριού του και είχε άρχισει να πέφτει σε σοκ και να χάνει τις αισθήσεις του.

Άμεσα οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ ενήργησαν κάνοντας περίδεση του τραύματος προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ τοποθέτησαν ειδική κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ καθώς διαπίστωσαν υποθερμία και τελικά το άτομο σώθηκε χάρη στην επέμβαση των εκπαιδευμένων αστυνομικών.

Εικόνα
οπκε

 

Εικόνα
οπκε

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έχουν εντάξει στην εκπαίδευσή τους τις πρώτες βοήθειες ενώ τόσο οι εκπαιδευτές της ΟΠΚΕ όσο και αρκετά στελέχη των ομάδων, εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες μάχης από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μοναδα (ΕΚΑΜ).

Συνδικαλιστές, ωστοσο τονίζουν στo protothema.gr πως «δυστυχώς, αν και έχουν άριστη εκπαίδευση στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων, εντούτοις, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να δαπανούν δικά τους χρήματα για να έχουν τα απαραίτητα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Πηγή:  protothema.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis