Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΑΤ
22:00 | 09/12/2023

Ιερά παράκληση του αγίου Αρτεμίου τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην έδρα της ΥΑΤ στην Καισαριανή από τον προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Η ακολουθία τελέστηκε υπέρ υγείας του συναδέλφου αστυνομικού των ΜΑΤ που τραυματίστηκε πριν από δύο ημέρες από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, οπού διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ.

Διαβάστε επίσης

Ο π. Αλέξιος, απηύθυνε λόγους παρηγοριάς προς τους γονείς του αστυνομικού που παραβρέθηκαν στην παράκληση αλλά και τους συναδέλφους του, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια την ακολουθία και παράλληλα προσευχήθηκαν για την ταχεία ανάρρωσή του.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΑΤ

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, ιδιαιτέρως όταν γίνεται ταυτόχρονα από πολλά άτομα. «Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της συνάξεως», σημείωσε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως, «η εκκλησία στις δύσκολες στιγμές δεν διαμαρτύρεται με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά προσεύχεται».

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΑΤ

Όπως επεσήμανε μάλιστα και αυτή την ώρα, «προσευχόμαστε όλοι με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας για το Γιώργο, να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και να επανέλθει υγιής στην οικογένειά του και στα καθήκοντά του», κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Αλέξιος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το συμβάν, επισημαίνοντας πως, «κάποιοι μπροστά στις ιδεολογίες τους δεν υπολογίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Στην ακολουθία, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Επιτελάρχης του Σώματος, Αντίστρατηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Διευθυντής της ΓΑΔΑ, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, Ο Διοικητής της ΥΑΤ Αστυνομικός Διευθυντής, Δημήτριος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΥΑ, Δημοσθένης Πάκος και η Τομεάρχης ΠΡΟΠΟ Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη.

Φωτορεπορτάζ: Orthodoxia InFoto
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΑΤ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΑΤ

Πηγή: orthodoxiainfoto.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis