Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ιωάννης Παππας
08:42 | 30/11/2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ζεϊμπέκικο, «Ζορμπά», νησιώτικα αλλά, πρωτίστως, με λόγια και πράξεις αναγνώρισης της μακροχρόνιας θητείας και προσφοράς του, το NYPD αποχαιρέτισε τον Διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών, Ιωάννη Πάππα (John Pappas), ο οποίος αφυπηρέτησε μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας.

Στην τελετή αποχαιρετισμού, η οποία έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στη συμβολή της Νόρθερν Μπούλεβαρντ με την 33η Οδό, στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, πλήθος συναδέλφων, αλλά και φίλων, έσπευσε προκειμένου να σφίξει το χέρι του απερχόμενου Διοικητή και να ευχηθεί «καλή σταδιοδρομία».

Διαβάστε επίσης

Ηδη από τις 11 το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο έπαιζε ελληνική μουσική, τιμώντας την ελληνική καταγωγή του Ιωάννη Πάππα, ενώ στον εσωτερικό χώρο στελέχη του NYPD και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα ελληνικά εδέσματα και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, πριν στηθεί το κυρίως τελετουργικό, την οργάνωση του οποίου ανέλαβε το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Εικόνα
1
Με ζεϊμπέκικο και νησιώτικα έκλεισε η τελετή αφυπηρέτησης του Τζον Πάππας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Εικόνα
Ιωάννης Πάππας
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Υπαστυνόμος Α’, Τζακ Κόνγουεϊ (Jack Conway) ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσφορά του Ιωάννη Πάππα στο Σώμα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο αστυνομικός ιερέας π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον κ. Πάππα, ενθυμούμενος τον τρόπο με τον οποίο τον είχε προσεγγίσει όταν ενετάχθη για πρώτη φορά στο NYPD.

«Οταν μπήκα στην Αστυνομία, ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο ήρθα σε επαφή ήταν ο Γιάννης. Τότε, μου είπε μια ατάκα την οποία θυμάμαι πάντα: ‘Σ’ ευχαριστώ που ήρθες στη δουλειά σήμερα’. Ευχαριστούμε κι εμείς όλους εσάς, που έρχεστε στη δουλειά και συγκροτείτε αυτό το Σώμα», ανέφερε ο π. Γεώργιος.

Εικόνα
Ιωάννη Πάππα
Με ζεϊμπέκικο και νησιώτικα έκλεισε η τελετή αφυπηρέτησης του Τζον Πάππας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τη συνεισφορά του Ιωάννη Πάππα στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες (NYPD K9 Transit Bureau) εξήραν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Κεντρικού Τμήματος Συγκοινωνιών, Ρέιμοντ Πόρτεους (Raymond Porteus), ο Αναπληρωτής Επιθεωρητής, Τζόναθαν Μπόμπιν (Johnathan Bobin) και ο απόστρατος Διοικητής του Τμήματος, Τζόσεφ Φοξ (Joseph Fox).

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ιωάννης Πάππας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συναδέλφους και ανωτέρους του στο NYPD, υπενθυμίζοντας ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα ekirikas.com

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis