Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 03/06/2023

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησαν από 26 έως 29 Μαΐου οι δόκιμοι σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με πρωτοβουλία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και του προϊσταμένου της, Αστυνόμου Β’ Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κουρτέση, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής αυτής.

Οι δόκιμοι αξιωματικοί επισκέφτηκαν αρκετές ιερές μονές του Αγίου Όρους, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους πατέρες στα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στο περιβόλι της Παναγίας. Συνάμα έζησαν τη λατρευτική και μυστηριακή ζωή μέσω των ιερών ακολουθιών που τελούνται, τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εκάστοτε ιεράς μονής που αβραμιαία φιλοξενήθηκαν.

Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πατέρες και γέροντες των ιερών μονών από τους οποίους έλαβαν πατρικές νουθεσίες, τόσο για την ζωή τους όσο και για την πορεία τους στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε η μυσταγωγία των ιερων ακολουθιών συνέβαλε καταλυτικά ώστε το κλίμα να είναι πάντα προσευχητικό και διδακτικό στο σκοπό για τον οποίο διοργανώθηκε αυτό το προσκύνημα.

Από τη μεριά τους οι πατέρες επαίνεσαν αυτή την πρωτοβουλία αλλά και την προθυμία των νέων Δοκίμων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και προέτρεψαν στην οργάνωση και άλλων παρόμοιων επισκέψεων, αφού το Άγιον ‘Ορος είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος προσευχής και θεματοφύλακας της ιστορίας αλλά και των ιερών παραδόσεων.

Τέλος να αναφερθεί, ότι με την κάθε μονή αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα ως ένδειξη σεβασμού και ευχαριστιών, ώστε να θυμίζουν αυτή την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από τριάντα χρόνια στο περιβόλι της Παναγίας, με τις πνευματικές αναμνήσεις να μένουν βαθιά χαραγμένες στις καρδιές των επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Φωτογραφίες:ORTHODOXIA INFOTO

orthodoxiainfoto.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis