Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:27 | 21/05/2024

Σε έναν ακόμη εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα Υπερ-απόστασης συμμετείχε ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του "Οδυσσέα Ιθάκης", Γιώργος Ζαχαριάδης (απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.), καταφέρνοντας μάλιστα να τερμάτισε στην 2η θέση, με χρόνο 26 ωρες και 30 λεπτα, με πρώτο τον Ιταλό Roberto Zanon και 3ο τον Κύπριο Ανδρέα Κασάρτο-Μασιά.

 

Διαβάστε επίσης

 

ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο διεθνής αυτός ιστορικός αγώνας ονομάζεται Ευχίδειος Άθλος και έχει εκκίνηση τους Δελφούς, τρέχοντας μέχρι τις Πλαταιές 107,5 χλμ και επιστροφή πάλι στους Δελφούς άλλα 107,5 χλμ, συνολικά 215 χλμ με όριο τερματισμού τις 36 ώρες.

Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα, ο οποίος όμως έχει τις ρίζες του του στον αρχαίο ημεροδρόμο Ευχίδα και τις ομορφιές του, αφού περνάει από όμορφα χωριά και πόλεις, όπως Αράχωβα, Μαρτυρικό Δίστομο, Θίσβη, Ελλοπία, Κυριάκι, Αρβανιτσα, περιοχή Ελικώνα, Αγία Άννα, Ξηρονομή, Δομβραίνα, κανάλι Μόρνου, Πλαταιές και επιστροφή στους Δελφούς.

ζαχαριαδησ

ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ

Με την "βοήθεια" του συμπολίτη μας Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κ. Παναγιώτη Τουλάτου, ο κ. Ζαχαριάδης κατάφερε να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, λιγότερα κιλά, με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφάνιση στους αγώνες και τον ευχαριστεί θερμά, όπως επίσης ευχαριστεί και το γυμναστήριο Gymland στο Αργοστόλι.

Όπωςτονίζει και ο ίδιος, τα μετάλλια τα παραδίδει στον Αθλητικό Σύλλογο "Οδυσσέας Ιθάκης" όπου ανήκει ως αθλητής.

Τον αγώνα αυτόν τον αφιέρωσε στην 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το αφιερώνει επίσης στην Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα αφού συμπίπτουν ημερολογιακά.

Το Ελληνικό χρώμα του αγώνα, η ιστορικότητα του, η δυσκολία του, η φυσική ομορφιά της διαδρομής, η φιλική ατμόσφαιρα, κάνουν αυτόν τον αγώνα μοναδικό, ξεχωριστό!

ζαχαριαδησ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ

Ο κ. Ζαχαριάδης  το τελευταίο διάστημα έχει τρέξει μέσα σε έναν μήνα, 175 χλμ στον αγώνα Κεφαλονιάς, τον οποίο κέρδισε και σε μια εβδομάδα μετά έτρεξε στον Δόλιχο δρόμο 255 χλμ Δελφοί Αρχαία Ολυμπία και τώρα άλλα 215 χλμ Δελφοί Πλαταιές Δελφοί.

ζαχαριαδησ

ζαχαριαδησ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis